Digidexo.com

Informasjon Om Nonfiber dietter

Informasjon Om Nonfiber dietter


Eksperter innen medisin, ernæring og vekttap vanligvis understreke viktigheten av fiber i kosten. Begrunnelsen er at fiber hastigheter gjennom fordøyelsessystemet og bidrar til å fjerne fett og skadelig avfall. Teoretisk holder fiber alle kroppens systemer - hjertet og blodårer, immunsystem, lunger, fordøyelsessystemet, sensoriske organer og hjerne - drive effektivt. Imidlertid synes det medisinske miljøet splittet om fordelene ved en nonfiber kosthold.

Nonfiber dietter

Medisinsk foreskrevet nonfiber dietter søke å eliminere så mye fiber som mulig fra en persons kosthold, og er vanligvis anbefalt å behandle kolon lidelser som kronisk divertikulitt, Crohns sykdom og ulcerøs kolitt. Nonfiber dietter er også noen ganger bestilt for ileostomi eller kolostomi- pasienter og pasienter med smale esophageal eller intestinal lumen. Noen sykehus og leger vurdere en nonfiber diett passer for alle pasienter like før og like etter abdominal kirurgi.

Mat Grupper

En nonfiber eller lav-fiber diett inneholder alle matvaregrupper som er anbefalt for et balansert kosthold bestående av brød, melk, kjøtt, grønnsaker og frukt, men begrensninger eksisterer innenfor de fleste av gruppene. Brød og kjeks og andre produkter skal ikke inneholde hele korn; korn må være myk eller svært behandlet. Ferske frukter og grønnsaker er ikke inkludert i kosten, og heller ikke er tørket frukt akseptabelt, men hermetikk og kokte produkter er generelt tolerert. Noen matvarer, som korn, nøtter og gassproduserende grønnsaker, er ikke alltid inkludert.

De For Fiber

Mens en del av det medisinske feltet touts lav-fiber eller nonfiber kosthold, er en annen, mer-vokalgruppe like begeistret for å legge fiber til kosthold. Mange gastroenterologer - leger viet til behandling av sykdommer og lidelser i fordøyelseskanalen - espouse denne profiber utsikt og insisterer på at deres pasienter som lider av forstoppelse, divertikulitt, kolitt og andre fordøyelsesproblemer legge uraffinert korn, rå grønnsaker, rå frukt og tørket frukt til sine dietter.

De Against Fiber

Noen i det medisinske feltet mener en høy-fiber diett ikke bare ikke nytte kroppen, men det kan også skade kroppen. Mens noen studier rapporterer de helsemessige fordelene ved en høy-fiber diett, andre studier synes å slå opp bevis gjendrive fordelene. Noen leger forkynne fiber er sykdomsforebyggende krefter; Men andre leger ride slike krefter. Denne negative syn på fordelene med høyt fiber utvide til vekttap feltet, hvor Kosten erfaringer tilsier ingen sterk kobling finnes for å bevise at en økning i fiber forbruk fører til vekttap.