Digidexo.com

Hva er bivirkningene av Naproxen?

Naproxen er en type av smertestillende medikamenter er kjent som et ikke-steroid anti-inflammatorisk medikament. Det anbefales i behandling av leddgikt, spondylitt, gikt, senebetennelse og smerter i kroppen.

Allergisk reaksjon

Pasienter som er utsatt for å få allergiske reaksjoner med NSAID-type medisinering har høye muligheter for en gjentakelse angrep av utslett og hevelse med naproxen fordi det faller inn under denne kategorien av medisiner.

Magesår

Pasienter som har lidd av magesår før kan ha risiko for gastrointestinale problemer som blødning og magesår og selv punkteringer i fordøyelseskanalen ved bruk av naproxen.

Nyreproblemer

Renal dysfunksjon forårsaket av bruk av naproksen på grunn av reduksjonen av prostaglandinsyntesen. Pasienter som lider av nyretoksisitet er som regel de med en tidligere historie med hjerteproblemer, leverproblemer og urinveisproblemer.

Farene

Ifølge Drugs.com, studier viser at når naproxen ble gitt til gravide kvinner er det gått gjennom morkaken til fosterets vev forårsaker misdannelse og selv abort. Det har også blitt sett i morsmelk av ammende kvinner, forårsaker spedbarn å spy.

Hjerte- Issues

Pasienter med hjerteproblemer og med hypertensjon i anamnesen bør informeres om problemer som hjertesvikt og tilbakevendende problemer med hypertensjon med bruk av naproxen.