Digidexo.com

Slik Care for proteser og partials

Nesten 25 prosent av voksne som er eldre enn 65 år har totalt tap av tenner, ifølge Academy of Periodontology. Og mange flere har mistet i det minste noen av tennene sine. Proteser og partielle proteser er flyttbare tann erstatning alternativer for personer med manglende tenner. Det er viktig å ta vare på proteser riktig som feil bruk eller forsømmelse kan forårsake tannkjøttproblemer, dårlig ånde, protese flekker eller dyre protese reparasjonskostnader.

Protese Endringer

Vær oppmerksom på protese endringer. Alles munn endrer seg over tid og proteser som en gang passer perfekt kan føle løs etter en stund. En periode justering for nye proteser er forventet, men hvis proteser eller partials føles løse eller gni og irritere bestemte områder i munnen, bør en tannlege konsulteres for en justering eller ombygging. Feil montert protesene kan skade proteser, forårsaker munnsår eller føre til infeksjon.

Skade

Sjekk for skade. Proteser kan bli skadet eller brekke når de blir henlagt, eller chips kan oppstå når bite i spesielt harde matvarer. Ta skadede proteser til tannlege for reparasjon som prøver å fikse dem hjemme kan føre til mer skade, som kan være kostbart.

Riktig Chewing

Prøv å tygge med begge sider av munnen likt. Ikke bare vil denne praksisen hjelp proteser bli justert, det kan beskytte bein og tannkjøtt fra potensielle problemer. Fortennene på protesene er ikke laget for å tygge og det er tilrådelig å flytte mat til baksiden av proteser for sliping og tygge. Det er også best å unngå hard klissete matvarer, for eksempel Taffy eller karamell, som de kan forholde seg til proteser.

Hviletid

Fjern proteser om natten for bedre tannkjøttet. Under den første tilpasningsperiode for nye proteser, kan en tannlege anbefaler å holde dem i lengre perioder, men sørg for å fjerne dem hver kveld etter at å hvile på tannkjøttet og muligens redusere tyggis krymping.

Rengjøring

Rene proteser og partials daglig. Ta ut og pensle proteser gang eller to ganger om dagen ved hjelp av en tannbørste og cleanser designet for proteser. Rensemidler som krever bløtlegging i en tidsperiode kan bidra til å redusere farging, tannproteser, men fortsatt kreve daglig rengjøring med en tannbørste for å fjerne matrester og forhindre oppbygging. Unngå dampende eller rengjøring proteser og partials i varmt vann som de kan deformere.

Lagring Proteser

Oppbevar proteser i vann når de ikke er slitt. Når protesene får også tørket ut, kan de endre form. Tabletter er laget spesielt for å friske og bleke proteser kan plasseres i vannet før lagring. Det ideelle stedet å holde ubrukte proteser er i en kopp laget for proteser; mange av kopper kommer med montert lokk for å hindre rusk fra å komme inn i koppen og hindre skade fra søl. Snakk med en tannlege før soaking partielle proteser med metallspenner som soaking kan anløpe metallet.