Digidexo.com

Hvordan holde CPAP drypper

Den stadige drypp av kondens i CPAP luftslange eller maske kan ødelegge søvnen din. Hva mer kan overflødig fuktighet i luftkretsen avle bakterier som kan bidra til øvre luftveisinfeksjoner. Her er en rekke ting du kan gjøre for å holde fuktighet fra "regner ut" i luftslangen.

Bruksanvisning

Avslutte CPAP Drip

•  Skru ned luftfuktighet innstillingen på din CPAP humidifer. Hvis det er satt for høyt kan det føre til kondens i slangen eller maske. Hvis du har en ikke-oppvarmet luftfukter, eller ingen luftfukter i det hele tatt, kan du gå videre til neste trinn.

Øk romtemperaturen. Jo varmere luften er, jo mer fuktighet den kan holde uten å "regne ut".

Reduser fuktigheten rommet. Bruk en avfukter for å redusere den relative fuktigheten i luften rundt. Dette vil redusere sannsynligheten for kondensering i røret.

Bruk en termisk dekker over din slangen. Dette vil opprettholde lufttemperaturen inne i produksjonsrøret og hindre kondensasjon. Denne typen dekker glir vanligvis på eller glidelåser over luftslangen.

Bruk en kortere lengde på luftslangen. Hvis du bruker åtte eller 12 meter av slangen akkurat nå, kan du prøve å bytte til en seks fot lengde. Jo lenger luften har til å reise mellom CPAP-maskin og masken, jo mer fikk mulighet til å kjøle seg ned og regne ut.

Koble humidifer. Hvis ingenting annet fungerer, kan det være at du har fått så mye fuktighet i luften i rommet at luftfukteren er ikke nødvendig. Koble luftfukteren og se om du fremdeles kan sove komfortabelt.

Tips og advarsler

  • Husk at mengden av kondensasjon er en funksjon av temperatur og fuktighet. Alt du kan gjøre for å øke lufttemperaturen eller senke sin relative fuktigheten vil bidra til å forhindre kondens.
  • De nyeste CPAP modeller har sensorer som måler både lufttemperatur og relativ luftfuktighet, og justere luftfukter tilsvarende. Hvis du har en eldre CPAP-modell, kan forsikringsselskapet betale for en oppgradering.
  • Ikke overse kondens i luftslangen, særlig hvis du begynner å høre en gurglende lyd som du inhalerer. For mye vann i slangen kan avle bakterier, og kan også føre til at du inhalerer vann når du sover.