Digidexo.com

Hva er årsaken til håndleddet smerte med en knute?

Håndleddet smerte med en knute er vanligvis forårsaket av skade, cyster, bein fremspring eller daglig slitasje. Det er viktig å ha noen endringer i håndledd eller hånd leddene evaluert av en lege for å finne årsaken og finne den beste behandling for en tilstand.

Ganglion Cyste

Ganglion cyster er den vanligste årsaken til knuter eller støt i håndleddet. Gangliene er godartede cyster ofte finnes på toppen eller bunnen av håndleddet. Cystene kan forårsake smerte og kan fjernes gjennom aspirasjon med en nål eller kirurgi.

Tendinitt

Senebetennelse i håndleddet fører til smerte og hevelse i nærheten av skjøten. Behandlinger kan omfatte anti-inflammatoriske medisiner, hvile og fysioterapi.

Bone Spurs

Bone spurs er knuter av overflødig bein vekst som vanligvis forekommer i nærheten ledd og leddbånd. Bone spurs forårsaker smerte eller skade på omliggende vev kan fjernes kirurgisk.

Trauma

Trauma fra et fall eller annen skade kan føre til knuter, hevelse og smerte i håndleddet. Håndleddet frakturer kan gå ubemerket i flere dager etter en skade.

Gikt

Artritt av håndleddet ofte resulterer i smerte, hevelse og svakhet i leddene. Mosjon, medisiner og steroidinjeksjoner kan lindre hevelse og smerte.