Digidexo.com

Bone Scan Informasjon

Et bein skanning er en test som tar bilder av konsistensen av bein i en persons kropp. Testen kan anvendes for å hjelpe til ved diagnostisering av en annen tilstand, eller for å undersøke Omfanget av et benbrudd. Mindre sprekker som ikke er vist i en normal røntgen vil være synlig i beinskanning. En pasients bein metabolisme, eller økt / redusert beinomsetning, måles ved hjelp av denne testen.

Bruksområder

Bein skanner brukes til hjelp i diagnostisering av mange lidelser. Noen av disse inkluderer Paget sykdom, dysplasi og felles infeksjoner. Bein skanner blir også brukt til å vise utviklingen av sprekker og artritt. Denne testen kan brukes i kreftpasienter for å se om kreften har spredd seg til skjelettet. En person med skjelettsmerter som ikke er knyttet til en annen tilstand kan trenge et bein scan for å se om problemet kan identifiseres.

Process

Et bein skanning begynner med en injeksjon av radioaktivt materiale inn i venen. Ettersom dette materialet går gjennom kroppen, setter den ut stråling som er sett ved hjelp av et spesielt kamera som beveger seg over hele kroppen. Skanningen kan ta omtrent en time og krever at pasienten ligger helt stille slik at bildene er klare. Avhengig av hva testen blir brukt til, kan pasienten må bytte posisjoner under skanningen.

Risiko

Risikoen forbundet med bein skanner er svært minimal. Testen er meget sammenlignbar med en vanlig røntgen. Kvinner som er gravide eller ammende bør ikke få disse testene for å eliminere risikoen for stråling for babyen. Det radioaktive materiale som er injisert ikke bærer svært høye nivåer av stråling, og vil forlate kroppen i løpet av tre dager. Noen risiko forbundet med injeksjon kan inkludere allergisk reaksjon, hevelse eller utslett.

Betraktninger

Et bein skanning bør føre til at pasienten lite eller ingen smerte. Den eneste smerte som kan forekomme vil være fra injeksjonen av det radioaktive materialet. Noe ubehag kan oppleves hvis pasienten må ligge stille i lang tid. En spesiell type bein skanning, kalt en 3-fase Bone Scan, kan være nødvendig for å påvise en infeksjon i beinet. Denne testen innebærer kamera tar bilder av, mens injeksjon som skjer, en kort tid etter injeksjonen, og til slutt et par timer etter injeksjonen.

Resultater

Normale resultatene av beinskanning skulle indikere at det radioaktive materialet er jevnt fordelt gjennom legemet. Mørke flekker som dukker opp i bildene er områder av bein som holder en økt mengde stråling. Lettere flekker er områder som har absorbert lavere mengder stråling. Ytterligere tester kan bli nødvendig og anvendes i forbindelse med benet skanning for å bestemme en nøyaktig årsak til de unormale resultatet av søket.