Digidexo.com

Hvordan å bli klar for tvillinger

Hvordan å bli klar for tvillinger


Komme klar for tvillinger tar litt mer avansert planlegging så får klar for en baby. Alt er doblet: vogner, bilseter, klær og fôring. Det er viktig å tenke fremover når familien din er klar til å utvide. Det er enda mer viktig når mer enn en er på vei.

Hvordan å bli klar for tvillinger

•  Forbered din barnehage i god tid. Gestational tid for de fleste tvillinger er ca 36 uker. Det er noen uker kortere enn for enkeltfødsler. Den andre trimester er ikke for tidlig å få barnehagen klar.

Shop for babyer før du får også ubehagelig. I løpet av siste trimester bære en baby kan bli ganske tungvint og bærer tvillinger enda mer. Få din shopping gjort for barna dine mens du føler fortsatt ganske bra og kan lett komme deg rundt.

Tenk på to-tallet. Noen elementer kan deles mellom babyer, som badekar og spille yards. Andre ting som bilseter, barnevogner, baby svinger, høye stoler og bouncy seter kan ikke.

Kjøp i bulk. Hvis du aldri har tilhørt en engros klubb som Sams eller Costco, er nå en god tid å tenke på å bli med. Kjøpe bleier, kluter, formel og babymat i bulk kan spare deg for mye penger over tid.

•  Ta vare på deg selv. Bærer tvillinger er dobbelt så krevende på en kvinnes kropp, så får nok hvile, forbruke flere kalorier for sunn baby utvikling, ta en jern supplement og sjekk med legen din før du trener.

Tenk om fôring alternativer. Brystet er det sunneste valget for babyer, men sykepleie tvillinger kan være en utfordring. Snakk med legen din om fordelene ved amming. Ta kontakt med en amming ekspert på hvordan man best kan sykepleier tvillinger.

Meld deg på svangerskapskurs tidlig. Når du bærer tvillinger dette er spesielt viktig som de vil gi verdifull informasjon om fødselsprosessen, og også mulighet for keisersnitt.