Digidexo.com

Hvilken effekt har en tanning bed har på kroppen din er Isotoper?

Hvilken effekt har en tanning bed har på kroppen din er Isotoper?


Soling er en vanlig praksis for mange mennesker. Brunfarge er av mange ansett for å virke "sunn", mens bleke mennesker er tenkt som "sykelig". For å korrigere dette folk ofte bruker tanning boder. Tanning vil oppnå målet om å gjøre du ser tan, men det har noen effekter som kan kjøre i strid med "sunn" moniker. Isotoper er grupper av atomer av samme type, og de er roten av mange av de problemer som er forbundet med UV-stråler.

Ultrafiolett lys

Den delen av lyset som fører til at huden til tan (og brenne) fra eksponering kalles "ultrafiolett lys." Strålene er ikke synlig for det menneskelige øyet. Energi som lys og lyd er målt i "bølgelengder." Det representerer avstanden mellom to topper i en bølge. Den bølgelengden bestemmer fargen på lyset, og hvorvidt en bølge av energi er synlig eller hørbar (eller ingen). Ultrafiolett bølgene er kortere enn synlige lysbølger.

Hudfargeendringer

Når huden utsettes for ultrafiolett stråling er det cellulære forstyrrelser. At avbrudd av cellene (og mer spesifikt de isotoper i cellene) er ansvarlig for hudens fargeendring. Kortvarig eksponering for ultrafiolette stråler kan forårsake noen skade. Lengre tids eksponering kan forårsake mild skade og la en person "brun". Lengre eksponering kan føre til mer ekstreme cellular avbrudd og den røde fargen og andre effekter av en sol brenne.

Fordeler med Ultraviolet Eksponering

Mens ultrafiolett eksponering kan føre til at noen negative effekter, er det positive, også. For én ting, mennesker trenger vitamin D for å overleve. Kroppen produserer vitamin D fra eksponering for ultrafiolette stråler. I tillegg er visse hudtilstander, for eksempel eksem, kan bli behandlet ved kontrollert eksponering for ultrafiolett lys. Gjennomføre en ultrafiolett behandlingsregime for alle helsetilstand skal være godkjent av og overvåkes av en lege, skjønt.

Frie radikaler

Når ultrafiolette stråler samhandler med levende vev, rive de ioner bort fra atomene. Det er hvordan de forårsaker skade på isotoper. Dette har en effekt av å drepe noen typer bakterier. Men for mer kompliserte livsformer, som mennesker, skaper dette noe som kalles "frie radikaler". Frie radikaler er i utgangspunktet ustabile atomer, og de er vurdert av forskere og det medisinske samfunnet til å være en av årsakene til kreft.

Immune System Endringer

Ifølge Verdens helseorganisasjon, eksponering for ultrafiolette stråler påvirker immunsystemet. De sier at dette stripping bort av ioner fører til endringer i både distribusjon og aktiviteten til cellene i kroppen som er ansvarlig for å utvikle immunrespons. Som gjør en person mer utsatt for infeksjoner. For eksempel sier de at det kan føre til reaktivering av herpes simplex virus (som forårsaker "forkjølelsessår").