Digidexo.com

Hvordan hjelpe en kjær med depresjon

Hvordan hjelpe en kjær med depresjon


Omsorg for en kjær som lider av depresjon kan være utfordrende, om ikke rett og slett skummelt, til tider. Hjelpe noen som er klinisk deprimert eller suicidal kan virke som en overveldende oppgave til tider, men med utholdenhet, forståelse og tålmodighet, kan du hjelpe en elsket en som lider av depresjon.

Bruksanvisning

Hjelp en kjær med depresjon

•  Hjelpe en kjær med depresjon ved å få ham til å søke medisinsk behandling med en psykisk helsepersonell så snart som mulig. Ta din kjære til alle avtaler og sørge for at han følger med på alle behandlinger, inkludert å ta reseptbelagte medisiner hvis det er noen. La din kjære vet hvert steg på veien for at du er der for ham, og at du vil støtte ham gjennom hele behandlingsprosessen.

Utdanne deg selv om tegn og symptomer på depresjon, slik at du vet når de påvirker atferden til din kjære. Disse tegnene kan inkludere irritabilitet, non-respons, irrasjonelle uttalelser og til og med snakke om selvmord.

Tilby støtte under hele behandlingsprosessen om det er noen merkbar fremgang eller ikke. Spør din kjære om hennes følelser i arbeidet med depresjon, og lytte oppmerksomt til alt som blir sagt til deg. Hold deg informert og involvert, slik at du effektivt kan overvåke behandlingen pågår objektivt.

Ta vare på din egen helse under healing prosessen og sørg for at du holde deg frisk og fokusert for å forbli en effektiv omsorgsperson. Hvis du anstrengt deg selv eller ignorere dine egne behov, kan du bli grinete, irritabel og mindre tålmodig med din kjære, potensielt undergrave noen støtte du allerede har gitt.

Vis din tillit i sin evne til å fullstendig gjenopprette fra depresjon. Studier viser at med riktig behandling, herunder psykoterapi og reseptbelagte medisiner, 85 til 90 prosent av alle depresjon lider fullt igjen å leve et normalt, sunt liv.

Hjelp din kjære gjenopprette fra depresjon ved å ha henne delta i morsomme, spennende aktiviteter som turer i naturen, et måltid på en spesiell restaurant, en kveld på kino eller noe annet som var en del av normalt liv før depresjonen satte inn. involvere andre mennesker om mulig å redusere følelsen av ensomhet, isolasjon og fortvilelse som ofte følger depresjon.

Hint

  • Hvis din kjære innrømmer å føle suicidal, ikke kast bort tiden ved å prøve å snakke henne ut av det. Oppsøk lege umiddelbart.