Digidexo.com

Fakta om astma hos barn

Astma er en tilbakevendende lungesykdom som kan påvirke folk i alle aldre, men er ofte diagnostisert i løpet av barndommen. Det finnes ingen kur, men det kan være effektivt håndtert gjennom bruk av reseptbelagte medisiner og unngåelse av stoffer som utløser astmaanfall, eller episoder. Ifølge National Heart, Lung and Blood Institute, er mer enn 22 millioner mennesker diagnostisert med astma i USA, og nesten 6 millioner av dem er barn.

Beskrivelse

Ulike inhalerte stoffer kan utløse astmaanfall, forårsaker bronkial luftveiene til å bli betent og stadig smalere, noe som resulterer i forebygging av normal luftstrømmen til lungene. Med ytterligere betennelse, oppstår en opphopning av slim og forårsaker hevelse i musklene rundt luftveiene. Alt dette resulterer i ytterligere begrensning av luftstrømmen til lungene. For å lette musklene i luftveiene og normal funksjon tilbake til lungene, kan et barn må bruke en astma inhalator for raske resultater.

Triggere

Ifølge American Lung Association, kan mer enn 50 prosent av dagens astmatilfeller i USA tilskrives allergier, og 30 prosent er allergi forbundet med katter. Andre irriterende triggere inkluderer eksponering for passiv røyking og luftforurensning, kardiovaskulær trening, vær, luftveisinfeksjoner, og sjelden, følelsesmessig stress.

Tegn og symptomer

Vanlige symptomer er hoste, piping i brystet og endringer i puste. Barn med tilbakevendende hoste, spesielt etter å ha kjørt, gråt eller i løpet av natten, eller som opplever tetthet i brystet, kortpustethet eller hyppige luftveisinfeksjoner bør testes av lege. Dette kan være tegn på at et barn kan ha astma.

Diagnose

Astma kan være vanskelig å diagnostisere hos barn yngre enn fem år. En lege vil stille spørsmål om familie og personlige historie. Spirometry, en lungefunksjonen test, kan også bli utført for diagnose.

Behandling

En lege vil først spørre om trigger kilder slik unngåelse av slike stoffer kan forekomme. En grundig sykehistorie og undersøkelse vil bli administrert, etterfulgt av en diskusjon om en behandlingsplan. Astma medisiner kan være i en sniffe eller pille form. Dessuten kan astmamedisin være en rask lindring type eller en for forebyggende, langsiktige tiltak. Quick-lindring medisiner umiddelbart kontrollere symptomene på astma angrep, mens lange kontroll medisiner hjelpe et barn har færre og mildere angrep.

Prognose

Astmaanfall er sjelden dødelig, men relaterte dødsfall forekommer. Mange tilfeller av dødelig astma synes å være knyttet til bruk av for lite medisinering. Hvis riktig behandling planer ble fulgt, kan drapet ha vært unngått.

Fysiske aktiviteter

Oppmuntre til fysisk aktivitet i ditt barns evner. De fleste barn med astma kan delta i sport. Barn med alvorlig astma kan være bedre egnet for andre idretter, som svømming og de uten lange perioder med løping, fordi de er mindre sannsynlig å provosere astmasymptomer.