Digidexo.com

Hva er årsakene til en brennende følelse i tærne?

Merkelige eller kroniske følelser av brennende, smerter eller nummenhet om kroppen kan være alarmerende, og kan være symptomer på alvorlige medisinske problemer. Hvis du opplever svie i tærne er det viktig å finne årsaken til følelsen, siden du kan trenge behandling for en underliggende tilstand.

Trauma

En mulig årsak til brenning i føttene er noe traumatisk hendelse som påvirker foten direkte. Hvis foten er rammet hardt med et objekt, forstuet eller brukket, kan tærne føles som om de brenner. Kjører eller går mye, eller med feil polstring i sko (eller barfot) kan forårsake svie i tærne. Hvis blemmer dannes i mellom tærne de kan være ubehagelig og brenne.

Burns

Det burde ikke komme som liten overraskelse at en brennende følelse i føttene og tærne kan være forårsaket av å bli brent. Burns fra varmen vil føre til blemmer som kan resultere i en varig brennende følelse. Utsette tærne til ekstrem kulde over lengre tid kan også forårsake nummenhet og hudforbrenninger eller frostskader. Solbrenthet og etseskader kan også være en kilde til følelsen.

Sirkulasjonsproblemer

Nummenhet og brenning i ekstremiteter, særlig tærne, kan være forårsaket av en ineffektiv sirkulasjonssystemet. Fedme og diabetes er sannsynlig å være en risikofaktor for toe svie og smerter. Hjertesykdom og tilstoppede arterier (perifer karsykdom) kan også føre til svie i føttene.

Nerve Damage

Nervene er kommunikasjonslinjer i kroppen som registrerer smerte og andre følelser og overføre disse følelsene til hjernen. Når en person har skadet nerve, kan nervene sende signaler til hjernen indikerer smerte eller brennende følelse i forskjellige deler av kroppen. Det er mange underliggende forhold som kan påvirke nerver og forårsake nerveskader, for eksempel kroppslige traumer og ulykker under kirurgiske prosedyrer.

Infeksjon

En annen vanlig årsak til svie er ulike typer infeksjoner. Normale kropps infeksjoner, for eksempel bakterier får inn et åpent sår eller blemmer kan føre til svie i tærne. Fotsopp eller andre soppinfeksjoner er også godt kjente årsaker til svie rundt tærne. Ofte er disse årsaker kan behandles med store kjøpt legemidler for å redusere mengden av smerte, og eliminere soppen.