Digidexo.com

Injiserbare behandlinger for osteoporose

Injiserbare behandlinger for osteoporose


Injiserbare medikamenter har revolusjonert forebygging og behandling av osteoporose, en vidt diagnostisert bensykdom. Nå er det mulig for pasienter som har høy risiko for sykdommen eller som allerede lider dens virkning for å få de trenger behandling med 1-4 intravenøse injeksjoner i året. For de som noen ganger glemmer å ta sine muntlige medisiner på en streng tidsplan, er denne formen for behandling et kjærkomment alternativ.

Hva er osteoporose?

Osteoporose er en progressiv sykdom som kjennetegnes ved "lav beinmasse og strukturelle forverring av benvev," ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer (NIAMS). Sykdommen kan stille gjøre skade dens mens forårsaker få, om noen, symptomer. Til slutt en osteoporose pasienten kan lide et brudd i hofte eller ryggraden som vil forlate henne varig ufør, ifølge National Osteoporose Foundation (NOF). Fordi sykdommen kan enten forebygges eller behandles hvis dens effekter har allerede begynt, fungerer NOF hardt for å fremme bevissthet om hva sykdommen kan gjøre og de faktorene som setter mennesker har økt risiko.

Forekomst

Den NIAMS anslår at 10 millioner amerikanere, de fleste av dem kvinner, lider av osteoporose. Selv om sykdommen er mer vanlig hos kvinner, er omtrent 2 millioner amerikanske menn plaget med osteoporose. Den NIAMS rapporterer at sykdommen hvert år fører til mer than1.5 million benbrudd: 700.000 vertebrale frakturer, 300.000 hip, 250.000 håndledd og 300.000 brudd andre steder i kroppen.

Risikofaktorer

Den NIAMS påpeker at visse risikofaktorer ikke kan endres, særlig kjønn og alder. Som tidligere nevnt, kvinner er langt mer utsatt for å utvikle osteoporose. Det har også en tendens til å slå sine ofre ved en senere alder, ofte etter overgangsalderen hos kvinner. Andre risikofaktorer som ikke kan endres inkluderer en familiehistorie med sykdommen, liten kroppsstørrelse og blir enten kaukasisk eller asiatisk. Andre risikofaktorer som kan endres inkluderer lave nivåer av kjønnshormoner, kalsium og vitamin D, samt en stillesittende livsstil, høyt alkoholforbruk, røyking og bruk av visse medisiner, inkludert noen antiepileptika og glukokortikoider.

Injiserbare medisiner

Foruten hormonbehandling, noe som er spesielt nyttig i postmenopausale kvinner, behandlinger for osteoporose faller inn i to hovedklasser: bisphosphanates og kalsitonin. Merkenavn rusmidler blant bisphosphanates inkluderer Fosamax, Boniva, Actonel og Reclast. Både Boniva og Reclast er tilgjengelig i injeksjon form. Boniva krever fire injeksjoner i året, mens Reclast kan gjøres med én injeksjon årlig. Merkenavn kalsitoninreseptorer legemidler inkluderer Fortical og miacalcin, sistnevnte som er tilgjengelig som en injeksjon. Osteoporose pasienter med underliggende parathyroid problemer kan motta daglige injeksjoner av parathyroidhormon teriparatide (Forteo) for å bremse bentap og stimulere bein vekst.

På Horizon

Amgen, en stor bioteknologiselskap, har en lovende ny injiserbare medikament kalt denosumab (Prolia) som var ventet på endelig godkjennelse av US Food and Drug Administration i slutten av 2009. Stoffet, som skal administreres i dobbelt-årlige injeksjoner, hemmer aktiviteten av osteoklaster, celler som bryter ned benvev.