Digidexo.com

Hvordan få hjelp for alkoholavhengighet

Hvordan få hjelp for alkoholavhengighet


En avhengighet av alkohol kan være et svært alvorlig problem for enkelte personer. Det kan påvirke din personlige relasjoner, din karriere, din evne til å gi for din familie og din generelle følelse av selvtillit verdt. Hvis du har bestemt at du ikke lenger ønsker å leve med en alkoholavhengighet, er det ulike måter å få hjelp. Med en sterk vilje, engasjement og støtte fra venner, familie og kjære, kan du flyttet forbi din avhengighet og leve et normalt og stabilt liv.

Bruksanvisning

•  La menneskene i livet ditt vet at du søker hjelp for alkoholavhengighet. Understreke hvor viktig det vil være for deg å ha deres støtte og empati under veien til utvinning.

Snakk med fastlegen din om alkohol avhengighet og hvordan du ønsker å motta hjelp. Legen din kan ofte sette deg opp i en alkohol behandlingsopplegg og anbefaler andre fagfolk som kan hjelpe deg. De kan også foreskrive medisiner som kan hjelpe deg med din alkohol avhengighet. Medisiner kan hjelpe med abstinenssymptomer, redusere suget etter alkohol eller gjøre du føler deg syk hvis du kombinerer dem med alkohol. Hjelp fra en lege alene kan ikke være nok til å hjelpe deg med din alkohol avhengighet, så pass på å bruke andre kilder, så vel.

Start å se en rådgiver. En rådgiver som er opplært i behandling av alkoholavhengighet kan hjelpe deg å arbeide gjennom de følelsesmessige problemer som kan påvirke din alkoholproblem, samt takle eventuelle tilbakeslag.

Bli med i en støttegruppe for folk som har en alkohol avhengighet, slik som Anonyme Alkoholikere. Høre fra andre som er i din situasjon, samt de som har lykkes slutte å drikke, vil inspirere deg og holde deg motivert på din vei mot utvinning.

Få en partner i din vei mot utvinning. Dette bør være noen som du stoler på og kan snakke med og betro seg under øyeblikk av svakhet. AA-programmer, for eksempel, vanligvis forsyne hvert medlem med noen som vil følge hennes fremgang, og tilby hjelp og veiledning når det er nødvendig.

Hjelp deg selv. Hold en journal av dine tanker og følelser mens du arbeider på din avhengighet. Fortsett å si positive ting til deg selv, og eliminere alle fristelser fra livet ditt. Å få en ny hobby kan også være nyttig når du prøver å overvinne alkohol avhengighet.