Digidexo.com

Virkningene av Kortisol om Testosteron

Kortisol og testosteron er både hormoner som produseres av binyrene, kjertler som sitter på toppen av nyrene i menneskekroppen (testosteron er også produsert i den mannlige testiklene og de kvinnelige eggstokkene, med bare et lite beløp som faktisk produseres i binyrene). Begge hormonene påvirkes i tider med stress. Kortisol er økt, og slippes ut i kroppen under stress, testosteron er tvang reduseres i produksjonen. Vanligvis begge nivåer tilbake til det normale når en stressor har gått, men hvis det ikke skjer innen rimelig tid, så lavt testosteronnivå fortsetter, til skade for kroppen.

Kortisol, andre hormoner og stress

Når kroppen vår står overfor en trussel av noe slag, det oppfatter dette som en stressor og frigjør hormoner. For eksempel, hvis vi kommer til å trenge å forsvare oss fysisk, er adrenal produserte hormonet noradrenalin skilles. Hvis vi trenger å være i stand til å bevege seg bort raskt fra fare, da adrenalin (et annet adrenal hormon og noen ganger referert til som adrenalin) utskilles. Og hvis vi trenger bruk av våre muskler og hjerne til å tenke og reagere på stress på hånden, deretter kortisol slippes sammen med en av de to andre.

Testosteron nivå Redusert med stress og kortisol Øker

For at kroppen vår til å møte kravene fra uventet stress og overprodusere de tre nevnte hormoner, har det å slå av andre viktige kroppsfunksjoner midlertidig. Dette gjør det mulig å bruke energien fra disse aktivitetene for å hjelpe den i krise for øyeblikket. Ett hormon slått av midlertidig i løpet av denne stressperioden er testosteron, og dermed sette en kortsiktig stopper for sitt viktige arbeid i forhold til menneskelig vekst og reproduksjon.

Farene ved lavt testosteronnivå grunn av Kortisol

Hvis stressor ikke elimineres raskt etter episodisk hendelse (for eksempel en person kan ikke være i stand til å forlate slagmarken, eller et barn kan ikke være i stand til å flykte overgrep hjemme), så høyt kortisolnivå fortsette å eksistere i kroppen , holde andre systemer kompromittert - som de drevet av testosteron (vekst og reproduksjon). Når nivået av testosteron i kroppen er for lavt fordi kortisolnivået er for høyt, normal vekst og reproduksjon prosesser truet.

Negative effekter av høy kortisolnivå om Testosteron

Stansingen kvinnelige eggløsning og mannlige sperm utgivelsen er to effekter av kortisolnivå som er for høyt. Men det er ikke den eneste negative effekten testosteron som følge av fortsatt høye nivåer av kortisol. En annen er at stansing av kjønnshormon produksjon av kroppen (testosteron, progesteron og østrogen), som kan påvirke seksuell lyst, menstruasjon, ejaculation, humør og andre kroppsfunksjoner avhengig av disse nødvendige hormoner.

Tilleggseffekter

I tillegg kan veksten være tilbakestående, kan vekst bli begrenset, og normale vekstprosesser kan bli hindret (hvis høyt stressnivå skjer i løpet av barndommen eller ungdom). Hos voksne, spesielt de som går gjennom overgangsalderen, kan bivirkninger bli følt på grunn av en enda større nedgang i kjønnshormoner enn normalt opplevd på dette stadiet i livet. Fortsatt høye nivåer av kortisol kan føre til depresjon.