Digidexo.com

Hva kan man forvente Etter hofteprotesekirurgi

Etter hip erstatning kirurgi pasienter kan forvente uker med medisiner, tilslutning til spesifikke lege instruksjoner, gradvis tilbakevending til aktivitet og måneder med fysioterapi. Behovet for smertestillende medikamenter vil avta og til slutt pasienten vil ha gjenopprettet mobilitet og være lettet av smerte.

Recovery & Hospital Stay

Etter hofteoperasjon vil du bli flyttet til utvinning rom hvor du kan forvente å bo i 1 til 2 timer. Dette vil bli etterfulgt av et sykehusopphold på mellom 3 til 7 dager hvor du får medisiner og starte fysisk rehabilitering.

forlater sykehuset

På å forlate sykehuset kan du forvente at legen din vil gi deg en resept på medisiner for smerter og medisin for å forebygge blodpropp. Du vil også få beskjed om hvor mye aktivitet du kan delta i og visse posisjoner du trenger for å unngå å holde hip protese på plass.

Wound Care

Du vil bli bedt om å holde såret tørt og hvis stifter eller ikke-oppløse masker ble brukt vil du bli bedt om å gå tilbake til kontoret eller sykehus for å få disse fjernet innen 10 til 14 dager.

Aktivitet

For de første 2 til 4 uker kan du forvente at du skal bruke en stokk eller rullator for å komme seg rundt. I 4 til 6 uker bør du være i bevegelse uten hjelp og gå tilbake til kjøring. Retur til arbeid avhenger av arbeids ditt ansvar, men bør være rundt 4-10 uker etter operasjonen.

Diett

Legen din vil instruere deg å opprettholde et balansert kosthold og å holde godt hydrert for å lette styrke muskler og vev.

Fysioterapi

Du kan forvente å starte fysioterapi umiddelbart inkludert sitter opp og vandre en dag etter operasjonen. Fysioterapi vil fortsette i ca 4 til 6 måneder.