Digidexo.com

Betyr Soy Gjør Østrogen?

Det korte svaret på om soya gjør østrogen er nei, soyaprodukter ikke gjøre østrogen, den primære kjønnshormonet hos kvinner. Når svaret er undersøkt nærmere, blir det imidlertid klart at forholdet er mer kompleks.

Identifikasjon

Soya er en type protein som stammer fra soyabønner som kan gjøres om til et pulver, som brukes i næringsmidler og meieri alternativer og bearbeides til kosttilskudd.

Funksjoner

Soya inneholder isoflavoner, som kroppen konverterer til fytoøstrogener, et kjemikalie som er sammensetningen ligner østrogen.

Effekter

Fytoøstrogener produsert av soya samhandle med reseptorer i kroppen din er ment å svare på østrogen. På grunn av dette, mange kvinner finner lindring av symptomer på overgangsalder som fytoøstrogener fungere som en erstatning for naturlig østrogen, ifølge RxList.

Breast Cancer

Kontroversen rundt bruken av soya hos kvinner som tidligere har lidd brystkreft som det er en tro på at fytoøstrogener produsert fra soya kan føre til tilbakefall av svulster som vokser i respons til forhøyede østrogennivå. Det er andre leger som mener at fytoøstrogener hindre gjentakelse av brystkreft ved å blokkere østrogenreseptorer fra å motta selve østrogen, som har mye sterkere effekt på svulster enn soya-produsert fytoøstrogener, ifølge American Cancer Society.

Betraktninger

Selv om soya ikke produserer selve østrogen, bør kvinner med en historie med brystkreft konsultere sin lege før man spiser soyaprodukter, ifølge BreastCancer.org.