Digidexo.com

Prostate Cancer & Vetenskaps: Kirurgi Vs. Stråling

Prostate Cancer & Vetenskaps: Kirurgi Vs.  Stråling


Mellom 1974 og 1994, melder svenske forskere at dødelighet på grunn av prostatakreft i den sveitsiske var den høyeste i verden, inkludert 30 prosent høyere enn i USA Samtidig, er om antall prostata krefttilfeller blant den sveitsiske befolkningen halvparten av de i andre land. Følgelig er det medisinske fellesskapet studere dette fenomenet og veiing av fordeler og risiko ved kirurgi versus stråling.

Kirurgi Versus Stråling

Etter en studie fant at menn er forvirret om hva som er en effektiv behandling for prostatakreft fordi urologer har en tendens til å anbefale operasjon og radiologer gå god for strålebehandling, Cleveland Clinic forskere undersøkt forskjellene mellom kirurgi og strålebehandling i pasienter over en åtte års periode. I første omgang fant de at kirurgiske pasienter hadde en 2 prosent fordel over stråling pasienter, men videre studier avdekket at eldre teknikker som brukes i strålebehandling forvrenges resultatene. Når de ansatt moderne teknikker og høyere strålingsdoser, kirurgi og ekstern stråle strålebehandling var like effektive.

Vetenskaps

I 2007 publiserte svenske forskere resultatene av en langsiktig studie som sammenligner ulike prostata kreft behandlinger. Studien fant at etter 10 år, menn som hadde prostata kirurgi hadde en 83 prosent overlevelse mens de som gjennomgikk stråling hadde en 74 prosent rente for å overleve. Det oppstod imidlertid denne studien i samme tidsperioden da Cleveland Clinic forskere funnet ulik dosering av stråling i bruk.

Side Effects

En studie publisert i mars 2008 utgaven av "The New England Journal of Medicine" tok en titt på bivirkningene forbundet med kirurgi, brachyterapi og konvensjonell strålebehandling av prostatakreft. Brachyterapi er implantasjon av radioaktive pellets eller frø inn i en prostata å drepe kreftceller. Ingen prosedyre skilte seg ut som de beste eller verste i form av bivirkninger, som kan inkludere vannlating problemer, avføring og erektil dysfunksjon. Om 13 prosent av konene til menn som gjennomgikk brachyterapi rapporterte ereksjonsproblemer. I tillegg rapporterte 22 prosent av ektefeller av menn som gjennomgikk tradisjonell strålebehandling og 44 prosent av kirurgi gruppen Ereksjonsproblemer bekymringer, mens 15 prosent av kirurgiske pasienter opplevde urininkontinens og mellom 6 og 10 prosent av både den tradisjonelle stråling og brachyterapi pasienter rapporterte inkontinens. Når smerte og økt vannlatingsfrekvens ble inkludert i bivirkninger, om lag 18 prosent av mennene som brukte brachyterapi hadde moderate eller negative resultater ett år etter behandling. Elleve prosent av tradisjonelle stråling pasienter og 7 prosent av kirurgiske pasienter rapportert om problemer med smerter eller hyppighet av vannlating.

Stråling i Regelmessighet Treatment

En 20-årig studie publisert i 2009 utgaver av & ldquo; Strålebehandling & rdquo; og & ldquo; Oncology & rdquo; funnet noen komplikasjoner og bivirkninger forbundet med strålebehandling i prostata kreft tilbakefall. Ifølge studien, kan stråling utrydde tilbakevendende kreft hos pasienter som har hatt sin prostata fjernet, og det er et smalt vindu av tid der ekstern strålebehandling kan redde liv. Ingen annen behandling har vist seg å være effektive i slike tilfeller av prostatakreft tilbakefall, idet forskerne. Studien startet i 1987, og forskere sier fremskritt i stråleterapi sannsynlig har senket frekvensen av bivirkninger enda mer i dag.

Se og venter

Ny svensk forskning publisert i 2010 & ldquo; Journal of the American Cancer Society & rdquo; fant at selv uten behandling, kun 3 prosent av menn diagnostisert med tidlig stadium prostatakreft døde innen 10 år. I dag og rsquo; s forbedret prostatakreft screening betyr at mange slike kreftformer er funnet før de utvikler seg til en livstruende sykdom. Likevel, stråling og kirurgi risiko i disse tilfellene oppveier sine fordeler. Den svenske studien anmeldt dødelighet blant 6800 menn som hadde blitt diagnostisert med prostatakreft. Rundt 20 prosent av mennene som legene brukte & ldquo; vaktsom venter & rdquo; tilnærming døde innen åtte år, men dette antallet var ikke annerledes, forskerne sa, enn dødelighet i befolkningen generelt. Mindre enn 3 prosent av disse mennene faktisk døde av prostatakreft, og de som døde var typisk i dårlig helse på forhånd.