Digidexo.com

Lang- og kortsiktige effektene av depresjon

Ifølge National Institute of Mental Health, mer enn 14 millioner amerikanere lider av kronisk depresjon hvert år. Depresjon forstyrrer dagliglivet, noe som gjør det vanskelig å få opp om morgenen og møte verden. Hvis venstre ubehandlet, kortsiktige effekter kan utvikle seg til langsiktige problemer som påvirker arbeids, relasjoner og din fysiske og mentale helse. Lære det kort- og langsiktige effekter av depresjon vil hjelpe deg å gjenkjenne det når den treffer, slik at du kan søke behandling og nyte livet igjen.

Symptomer

Depresjon er preget av følelsen ned i mer enn to uker. Personer med depresjon kan føle seg trist, engstelig, hjelpeløs, verdiløs eller håpløs. De slutter å bry seg om ting som de pleide å nyte, for eksempel hobbyer eller sex. Ofte de føler et tap av energi, og de kan være ute av stand til å konsentrere seg om noe. Smerter og plager som ikke vil gå bort, uregelmessig søvnmønster og tap av matlyst også indikere depresjon.

Kortsiktige effekter

Kortsiktige effekter på depresjon inkluderer et tap av interesse i livet. Personer med depresjon mangler sin tidligere motivasjon og entusiasme for aktiviteter og mål. Ofte de lider av ensomhet de føler er uhelbredelig. Energinivået faller ikke bare fra psykologisk depresjon, men også fra ikke å ta vare på seg selv. De kan føle seg uinteressert i personlig hygiene og slutte å spise godt. Ofte de bukke under for sin mangel på energi og motivasjon ved å forsove i et forsøk på å unnslippe verden.

Langtidseffekter

Langtidseffekter av depresjon blant annet kronisk tretthet på grunn av tap av energi og uregelmessig søvnmønster. Dette, kombinert med et svekket immunsystem, kan føre til en mottakelighet for fysisk sykdom. De med depresjon kan også lider kroniske smerter og plager.

Personer med langvarige depresjoner føler seg isolert og har ofte problemer med å uttrykke hengivenhet. Dette kan føre til relasjoner å svekkes.

Depresjon påvirker også oppmerksomhet og hukommelse. Folk som lider av depresjon kan finne seg glemsom og ikke klarer å konsentrere seg, noe som kan ha en negativ innvirkning på deres arbeid.

Årsaker

Depresjon er forårsaket av en kjemisk ubalanse i hjernen. Imidlertid kan mange mennesker med depresjon ikke plassere hva i livet utløste sine symptomer.

Vanligvis depresjon er et produkt av en kombinasjon av årsaker. Store endringer i livet kan være en årsak; disse inkluderer økonomisk stress, flytte til en ny by, gifte seg eller å miste en kjær.

Den fysiske svakhet og stress forårsaket av noen sykdommer --- som kreft og AIDS --- er også en mulig årsak. Pessimistiske individer, og de med lav selvfølelse, er på et høyere risiko for å utvikle depresjon. Fordi depresjon er genetisk, kan det også kjøre i familien.

Behandling

Hvis du tror du lider av depresjon, bør du oppsøke lege. Han eller hun vil være kjent med symptomer på depresjon og kanskje foreskrive medisiner eller, mer sannsynlig, henvise deg til en psykiater.

De vanligste behandlingsalternativene er antidepressiva og psykoterapi. Antidepressiva kan ta uker å begynne å jobbe, men de avhjelpe ubalanse av kjemikalier i hjernen. I mellomtiden, psykoterapi --- også kjent som samtaleterapi --- hjelper deg å arbeide gjennom dine følelser og kan hjelpe deg til å føle mindre alene.

Sørg for at du finner den rette terapeut for deg. Hvis du ikke liker legens henvisning, være ærlig om det. Hvis han eller hun ikke kan henvise deg til en annen psykiater, finner en på egen hånd ved å spørre andre om anbefalinger. Folk som jobber på sykehus, skoler og hus for troen kan være i stand til å gi en anbefaling som er riktig for deg.