Digidexo.com

Hvordan Are Bone Spurs behandlet?

Om Bone Spurs

Bein sporer har ujevnheter og fremspring som dannes langs kantene av benene, vanligvis i nærheten av et felles. Også kjent som osteofytter bein spurs en tendens til å forårsake leddsmerter, som den delen bein kan irritere nerver og omkringliggende vev. Bone spurs er ofte en forløper til leddgikt, men de kan danne rundt leddene og gå ubemerket for år; noen ganger et bein anspore vil aldri bli et merkbart problem. Bone spurs kan dannes fra repeterende felles bruk, og har en tendens til å danne i større antall i alderdommen. Ryggraden, føtter og hender tendens til å være spesielt utsatt for bein spurs. Røntgen, CT og MRI kan avsløre bein spurs og hjelpe lege og pasient plan behandlingstilbud.

Ikke-kirurgisk behandling

Riktig behandling for bein spurs avhenger av hvor problematisk en bestemt bein anspore blir i form av smerte og hemme felles mobilitet. Hvis et bein anspore fører til mindre smerte, hvile og reseptbelagte smerte og anti-inflammatoriske medisiner kan anbefales. Et bein anspore som normalt ikke gir smerte, men blusser opp til på grunn av overdreven bruk av en felles kan bli roet med hvile og forsiktig bruk av felles. Fysioterapi involverer felles fleksibelt, bevegelighet og styrke øvelser kan noen ganger lindre problemer med bein spurs. Iført enheter som splinter, bukseseler eller orthotics, som begrenser felles mobilitet under normal bruk, kan bidra til å redusere irritasjon forårsaket av bein sporer.

Kirurgi

Hvis et bein anspore irriterer en nerve overdrevent forårsaker konstant smerte eller sterkt grenser utvalg av bevegelse, kan kirurgiske prosedyrer utføres for å fjerne sporen. Kirurgisk fjerning av bein sporer kan utføres i åpen kirurgi eller artroskopisk. Åpne kirurgiske prosedyrer innebære kutte huden for å få tilgang til bein og leddbånd. Dette gjør det mulig for legen å se sporen direkte og klippe den løs. Artroskopisk prosedyrer blir utført ved å sette inn et kamera og verktøy i snitt i huden. Legen bruker kameraet for å finne bein anspore og dirigere sine redskaper for å fjerne bein anspore. Bone spurs kan også bli fjernet i løpet av andre kirurgiske prosedyrer; for eksempel, hvis en lege utfører en operasjon for leddgikt på en viss felles og merknader en bein anspore, kan han bestemme seg for å fjerne det.