Digidexo.com

Risikofaktorer av Stevens-Johnson syndrom

Stevens-Johnson syndrom, også kjent som erythema multiforme, påvirker huden og slimhinnene. Det er en sjelden og alvorlig lidelse.

Symptomer

Ifølge den Mayo Clinic, symptomer på Stevens-Johnson syndrom inkluderer ansikts og tunge hevelse; elveblest; smerte i huden eller Shedding; en rød eller lilla utslett som sprer seg raskt; og blemmer på munn, nese og øyne. Før et utslett vises, kan du også oppleve feber, sår hals, hoste eller brennende øyne.

Årsaker

Medisiner er mest vanlig årsak til Stevens-Johnson syndrom. Infeksjoner kan også utløse symptomer.

Risikofaktorer

Det finnes ingen tester for å fastslå hvem som er større risiko for Stevens-Johnson syndrom, men eksisterende medisinske tilstander og genetikk kan spille en rolle.

Eksisterende medisinske tilstander

Eksisterende medisinske tilstander som kan spille en rolle i å få Stevens-Johnson syndrom inkluderer HIV og systemisk lupus erythematosus, en kronisk betennelsessykdom.

Genetikk

Folk som bærer et gen som kalles HLA-B12 kan være på et høyere risiko for å få Stevens-Johnson syndrom.

Behandling

Det viktigste er å stoppe alle medisiner som kan være årsaken til reaksjonen. Det er ingen "standard anbefalinger" for behandling av Stevens-Johnson, men du må kanskje gå til sykehuset for væskeerstatning, hudbehandlinger og medisinering.