Digidexo.com

Prevensjon alternativer uten hormoner

Prevensjon alternativer uten hormoner


Prevensjon alternativer som inneholder hormoner kan føre til kvalme, oppkast, blodpropp, humørsvingninger og en redusert libido. Av disse grunner er det viktig for kvinner å forstå alle sine prevensjon alternativer. Mens de fleste prevensjon alternativer uten hormoner er ikke så effektiv som hormonelle metoder, er det ofte mulig å oppnå lignende resultater ved å benytte flere ikke-hormonell prevensjon valg på en gang.

Barrieremetoder

Barriere prevensjon alternativer inkluderer mannlige og kvinnelige kondomer, membraner og cervical caps. Disse ikke-hormonelle prevensjonsalternativer virker ved å hindre sædcellene fra å komme inn i livmorhalsen. Strykprosent varierer fra 10 til 15 prosent.

Rhythm

Rytmen eller naturlig familieplanlegging metoden fungerer ved å kartlegge kvinnens eggløsning og praktisere avholdenhet under kvinnens mest fruktbare perioden. FDA anslår feilrate på rytmen metoden på 20 prosent.

Tilbaketrekking

Uttak er metoden for å trekke penis fra skjeden før utløsning. Dette forhindrer mye av den fra å nå sperm livmorhalsen.

Sterilisering

Kirurgisk sterilisering hindrer graviditet ved kirurgisk kutte sædlederen av menn eller egglederne av kvinner. Dette er en svært effektiv prevensjon alternativ resulterer i mindre enn én prosent feilrate.

Sæddrepende middel

Spermicide er en krem, skum, stikkpille eller gel som virker ved å drepe spermier i vagina. Den feilrate på sæddrepende middel er en svært høy 20 til 50 prosent.