Digidexo.com

Hvordan planlegge et sunt kosthold og måltider for tenåringer

Hvordan planlegge et sunt kosthold og måltider for tenåringer


Det kan være utfordrende å planlegge et sunt kosthold for en tenåring. Han er ikke et barn lenger, og han er ikke avhengig av deg for alle sine måltider. Hans appetitt vokser som hans kropp endringer, og han konfrontert med fet mat rundt hver sving. Men på samme tid, trenger din sønns kropp riktig drivstoff for å støtte vekst sprute av tenårene. Din beste strategien er å presentere ham med sunn mat som han allerede liker, og å etablere en vane å forberede måltider med magert kjøtt og lyse grønnsaker.

Bruksanvisning

•  Ta inventaret i kjøleskapet, og kutte ned på junk mat i det. Hvis du har frosset pizza eller stekt kylling i kjøleskapet, bli kvitt det. Så lenge den er der, er det en fristelse til din ungdoms - og alle andre. Mens det er nok lurt å ikke gjøre ekstreme endringer, er det viktig å identifisere de verste mat valg på kjøkkenet, og erstatte dem med sunnere alternativer.

Presenter tenåringer til nye friske matvarer. Hvis tenåringen aldri har spist en avocado eller et granateple, vil prøve en være en nyhet, og kan inspirere henne til å innlemme det i hennes diett. Ta tenåringen til en vegetarisk restaurant en kveld, eller tjene en velsmakende rett med tofu i stedet for kjøtt. Undervise henne at det er mange måter å nyte mat vil gjøre henne til en mer opplevelsesrik middag - og inspirerer henne til å prøve heathy matvarer hun kanskje ellers aldri har vurdert.

Frame sunn mat som en kulturell opplevelse. Mange etniske matvarer er veldig sunt. For eksempel kan du lage en krydret indisk Vindaloo av brun ris, mager kylling og grønnsaker, og serverer den med flatbrød og yoghurt for å hjelpe kjøle ned varmen av krydder. Japansk mat, med dens vekt på friske grønnsaker og fisk, er blant de friskeste i verden. Plan én internasjonal måltid i uken - tenår behøver aldri vet det er egentlig om ernæring.

Substitute sunne alternativer til full-fett ingredienser i tenåringens favoritt oppskrifter. Hvis tenåringen elsker dine dekadente brownies, for eksempel prøve å lage dem med magarine i stedet for smør, og med lav-fett sjokolade. Bruk redusert fett ost, melk og fløte. Denne øvelsen har potensial til å vise ham at med litt sunn fornuft, kan du spise det du liker mens bo sunt.