Digidexo.com

Helhetlig behandling for bipolar lidelse

Helhetlig behandling for bipolar lidelse (også kalt manisk depresjon) er ofte mest effektiv etter at symptomene har blitt redusert gjennom medisiner, for eksempel anti-depressiva og stemningsstabiliserende, ifølge National Institute for Mental Health. En helhetlig tilnærming til å håndtere bipolar lidelse inkluderer vitamin og kosttilskudd, riktig kosthold og trening sammen med tradisjonell medisin.

Advarsel

Legge til kosttilskudd og redusere foreskrevet medisiner uten legens godkjennelse er ekstremt farlig.

Johannesurt

Johannesurt er en urte antidepressiva som kan være egnet for bruk i bipolare pasienter under forsvarlig medisinsk tilsyn. Den har færre bivirkninger enn kjemiske stoffer, for eksempel Prozac, men kan ofte ta uker å jobbe.

Fatty Acids

Riktig inntak av Omega-3 fettsyrer er viktig for både god fysisk og psykisk helse hos bipolare pasienter. Disse syrene kan bli tatt som et supplement eller som finnes i fisk, fiskeolje og linfrøolje.

Vitaminer

Noe så enkelt som å ta en multivitamin kan forbedre dine bipolar stemningssymptomer og også fremme generell helse, men det er viktig å sikre dette blander seg med din nåværende medisinering timeplanen.

Diett

Riktig kosthold er nøkkelen til å sloss mot humørsvingninger i forbindelse med bipolar lidelse. Unngå junk food er viktig å bekjempe både vektøkning og følelsesmessige oppturer og nedturer.

Trening

Siden mange tradisjonelle bipolare medisiner har en risiko for vektøkning, er trening for pasienter enda viktigere å bidra til å holde vekten nede. Det er også en naturlig stemning enhancer.