Digidexo.com

Hjem Rettsmidler for Cluster Hodepine

Cluster hodepine er så-kalt fordi de vises i sykluser, eller klynger, som kan skje over en periode på flere uker eller måneder. Et klasehodepine er en av de mest smertefulle type hodepine. Som et resultat, de som lider av cluster hodepine ofte søker medisinsk behandling. Det er imidlertid mulig å begrense antall klase episoder og selv redusere mengden av smerte lidd under en hodepine ved hjelp av hjemme rettsmidler.

Unngå Triggers

Mange mennesker som lider av cluster hodepine opplever at deres episoder utløses av bestemte hendelser eller visse matvarer. For å finne ut hva dine triggere er, holde en hodepine dagbok, dokumentere hver klynge episode og de omkringliggende omstendigheter. Vanlige triggere inkluderer røyking, alkohol, spise mat som inneholder nitrater og store høyder. Når du finner ut at en bestemt type situasjon eller mat forårsaker klyngen hodepine, vil unngå utløse redusere antall cluster hodepine du lider.

Sleeping Well

Cluster hodepine er ofte forårsaket eller forverret, av mangel på søvn. Holde en konsekvent søvn tidsplan kan hjelpe med å minske smerten av cluster hodepine samt redusere episoder. For å forbedre kvaliteten på søvn, holde soverommet mørkt, stille og en behagelig temperatur, og ikke lur i løpet av dagen.

Lindrende Stress

Stress er en vanlig trigger for cluster hodepine. Av denne grunn er mange felles stressavlastnings teknikker er nyttig for å redusere cluster hodepine og smerter frekvens. Praktisere yoga, meditasjon og pusteøvelser samt bruke aromaterapi og lytte til avslappende musikk kan alle bidra til å redusere stress.

Alternative behandlinger

Fordi mange cluster hodepine lider er mangelfull i melatonin og magnesium, er disse kosttilskudd ofte brukt som hjem rettsmidler for å redusere smerte og hyppigheten av cluster hodepine. Akupressur kan utføres hjemme også, og er ofte nyttig for å redusere hodepine smerte. Cayenne pepper plassert i neseboret er en annen hjemme behandling som kan være nyttig i å lindre smerten av en klynge hodepine. Cayenne pepper er høy i capsaicin, den komponenten som gjør paprika krydret. Imidlertid bør man vise forsiktighet når gjennomgår denne behandlingen på grunn av sensitiviteten av innsiden av neseboret og styrken på pepper.