Digidexo.com

Hva er det stoffet Ultram brukes til?

Hva er det stoffet Ultram brukes til?


Det finnes flere legemidler på markedet for smertebehandling, men det er få som er så effektive og ikke-vanedannende som Ultram for langvarige smerter. Dette stoffet ble godkjent av FDA i 1998 og har blitt ganske populært for sine unike smertelindrende egenskaper.

Tramadol

Ultram, eller tramadol, er en resept smertestillende som er tatt muntlig. Denne smerten medisinen er foreskrevet for kronisk og midlertidig felles smertelindring, postoperativ smerte (inkludert dental kirurgi), fibromyalgi, nevropatisk smerte, og flere andre midlertidige og langsiktige smertetilstander. Ultram har vist seg å være et verdifullt verktøy for leger med kroniske smertepasienter fordi effektene av tramadol ikke avta over tid (for eksempel pasienter som utvikler en toleranse), og det er mye mindre avhengighetsskapende enn andre narkotiske smertestillende på markedet.

Analgetikum

Selv om du vil finne tramadol forskrives til pasienter som ellers kan bruke Vicodin, Naproxen eller Oxycontin, det er en stor forskjell mellom disse stoffene. Ultram er ikke et narkotisk stoff eller et ikke-steroid antiinflammatorisk middel. Handlingen av Ultram er mye mer lik den aktive ingrediensen i Tylenol, paracetamol. Tramadol er en ikke-narkotiske smertestillende. Dette betyr at det virker på smerter sentralt, gjennom hjernen.

Smertebehandling

Når du har smerter i kroppen din, er følelsen levert til hjernen gjennom kjemiske signaler hvor smertene stammer. Non-narkotiske analgetika gi lindring fra slike smerter ved å forstyrre disse signalene. Tanken er at hvis du stoppe eller avbryte melding som blir sendt til hjernen for å skape følelsen av smerte, det stopper eller avbryter smerte opplevelser

Kronisk smerte

Pasienter som lider av kroniske smerter kan ha nytte av den ikke-narkotiske smertelindring av Ultram. For disse pasientene. det er en utvidet lettelse tablett å opprettholde effekt gjennom doseringsperioden. Langvarige smerter som for eksempel leddgikt og fibromyalgi kan behandles med Ultram, og pasientene kan være i stand til å fortsette med sitt arbeid eller andre daglige rutiner. Dessverre ikke alle svare på dette stoffet også.

Advarsler

Ultram går over i morsmelk, og er heller ikke anbefalt for gravide.
Ved hjelp av tramadol når du har brukt alkohol kan være svært farlig, da de begge trykke lungefunksjon.
Selv Ultram er ikke like vanedannende som andre smertestillende medikamenter, er det ikke anbefalt for pasienter med en historie med avhengighet.
Ultram kan forårsake anfall når det brukes sammen med noen antidepressiva.
Hvis tramadol brukes sammen med beroligende midler, alkohol eller narkotika, kan det føre til en additiv effekt og svekke en persons evne til å fungere mentalt.
Ikke alle pasienter tolerere Ultram godt. Noen opplever at det fører til forvirring, noe som gjør daglig funksjon vanskelig.