Digidexo.com

Hvilke funksjoner av phrenic Artery?

Hvilke funksjoner av phrenic Artery?


Phrenic arterier gren fra hjertet og blodtilførsel til mellomgulvet og binyrene. De to overlegne phrenic arterier overføre blod fra thorax aorta til den øvre overflate av membranen. De to mindreverdig phrenic arterier overføre blod fra den abdominale aorta til undersiden av membranen og binyrene.

Normal phrenic Funksjon

Som med alle arterier, phrenic pulsåren bærer oksygenrikt blod fra hjertet, spesielt til mellomgulvet og binyrene. Dette påvirker membran bevegelse, noe som påvirker riktig pust, og binyrene produksjon. En studie i Radiologi Journal konkluderte med at phrenic arterie kateterisering produsert merket svakhet i mellomgulvet funksjon, noe som tyder på at den kritiske funksjon av disse arteriene ligger i sunn membran aktivitet.

Liver Cancer Link

En link er funnet med vedvarende leverkreft og mindreverdig phrenic arterie. Denne arterie tilfører blod til leveren sammen med leverblodårer, de som er knyttet direkte til leveren. Denne koblingen ble oppdaget, ifølge American Journal of Radiology, i 1933. En studie i tidsskriftet antydet at karsinomer i leveren kan fortsatt bli matet blod forsyninger gjennom mindreverdig phrenic arterie tross blokkerer leverarteriene. Konklusjonen holdt at phrenic arterier må også være sperret for disse kreftformene. Risikoen, skjønt, er redusert membranfunksjon.

Lung Biopsi Risiko

I det som er ansett som et isolert, men problematisk sak, British Journal of Radiology rapportert at å gjøre lave lunge biopsi for lesjoner eller svulster kan føre til hemorrhaging fra phrenic arteriene. I tilfellet sitert, ble en av de phrenic arterier skadet og hemorrhaged til det punkt at korrigerende kirurgi var nødvendig. Ettersom disse arteriene er veldig små, antyder ekstra forsiktig tas i CT scan-guidet biopsi av området rapporten.