Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Urin Stones

Hvordan diagnostisere Urin Stones


Urin steiner, også kjent som nyrestein, oppstår når små krystaller dannes i urinen som det forlater nyrene. Når disse krystallene lodge i urin rør, kan de føre til store smerter og ubehag. En lege vil bruke din medisinske historie, laboratorietester og røntgen for å diagnostisere urin steiner. Les videre for å lære å diagnostisere urin steiner.

Bruksanvisning

•  Hold en logg over intense magesmerter. Når nyrestein blokkere passasjen av urin vil du føle sterk smerte. Stones gni mot sidene av ureter kan også føre til ekstrem smerte.

Fortell legen din dersom du er i en gruppe med høyere risiko for nyrestein. Hvite menn over 30 år har en tendens til å ha høyere risiko for urin steiner, som er de som bor i fuktig klima som det sørøstlige USA.

La deg legen vite om du har hatt nyrestein tidligere. Når du har hatt nyrestein, er det mer sannsynlig å ha dem i fremtiden.

Diskuter nyrestein med familien. Personer med en familie historie av urin steiner er mer sannsynlig at lider av dem. Avsløre noen familiehistorie med legen din.

Be om laboratorietester. Smerte forårsaket av en nyrestein reise gjennom urinveiene kan bli sett på som blod i urinprøver i henhold til mikroskopisk undersøkelse.

Har røntgen av nyrene, ureter og blære tatt. Legen din vil innføre en jod fargestoff inn urinveiene slik at noen stein kan sees på X-ray. Det kan være vanskelig å finne en stein som er på reise gjennom kroppen din.

Se for blod i urinen. En reise stein kan forårsake blødninger selv før du føler smerte. Rapporterer blødende beløp og tid til legen din.

Rapport kvalme eller oppkast med legen din. Noen typer nyrestein kan utløse kvalme.

Gjennomgå en ultralyd test. Når en stein ikke kan bli funnet av X-ray, kan ultralyd tester diagnostisere urin steiner. En ultralyd vil vise fortelle tale hevelse av en nyre forårsaket av en stein.

Opt for en CAT scan for vanskelige å finne steiner. CAT skanner krever ikke at et fargestoff injiseres for å finne nyrestein.

Hint

  • Gå til legen din ved første tegn til blod i urinen. Dette kan være en indikator på medisinske problemer mer alvorlige at nyrestein.
  • Smerter fra nyrestein ofte skjer i bølger av sterke smerter. Disse oppstår som steinen reiser langs urinveiene.