Digidexo.com

Sykepleie Teorier og Professional Nurse Practice

Sykepleieteorier gir en organisert måte for sykepleiere til å svare på spørsmål om sitt yrke. Disse teoriene gir et rammeverk for å beskrive, forutsi, forklare og kontrollere fenomen knyttet til yrkesutøvelse.

Kjerne Concepts

Sykepleieteorier inneholde fire konsepter som en sykepleier inkorporerer i planen av omsorg for pasienter: den person, miljø, helse og pleie seg selv (mål, roller og funksjoner).

Typer

Det er fire stadig mer abstrakte typer sykepleieteorier: praksisteori, middels utvalg teori, grand teori og metatheory. En praksis teori løser konkrete praksis problemer, for eksempel, mens metatheory tilbyr et globalt perspektiv.

Impact

Arbeidet med Florence Nightingale, den første sykepleier teoretiker, har lært generasjoner av sykepleiere hvordan å lage et sunt pasientbehandling miljø. Patricia Benner, en moderne teoretiker, utviklet en teori om hvordan uerfarne sykepleiere utvikle seg til dyktige klinikere. Hennes arbeid har påvirket opplæring og karriereutvikling programmer for sykepleiere over hele landet.

Fordeler

Når en sykepleier avdeling vedtar en enkelt teori om sykepleie, snakker alle samme språk. Sykepleiere kan dele sin fremgang med kolleger, og sikre konsistens i pasientbehandlingen.

Betraktninger

Mange sykepleier teorier ble utviklet i universiteter som ikke klarte å gjøre veien til sengen. Imidlertid har praktiske teorier som Orem Self-Care Deficit modell påvirket utviklingen av sykepleiediagnoser og omsorg planlegging.