Digidexo.com

Candida albican Disease

Candida albicans er gjær som er den vanligste årsaken til gjær infeksjoner. Denne arten av gjær som vanligvis vokser på menneskelig hud og er bare ansett for å være en infeksjon når det forårsaker symptomer.

Forhold

Candida albicans favoriserer et varmt, fuktig miljø. I tillegg til den generelle vær kan gjær infeksjoner være forårsaket av stramt undertøy og dårlig hygiene.

Antibiotika

En overvekst av Candida albicans kan oppstå når antibiotika dreper av bakterier som konkurrerer med gjær. Dette kan også skje med medisiner som hemmer immunsystemet slik som kortikosteroider.

Symptomer

Gjær infeksjoner i huden vanligvis vises som en lysende rødt utslett. Vaginal gjær infeksjoner som vanligvis produserer en hvit cottage cheese-aktig utflod sammen med svie og kløe.

Diagnose

Gjær infeksjoner er vanligvis diagnostisert ved visuell inspeksjon av karakteristisk utslett. Candida albicans kan også lett identifiseres fra en kultivert vevsprøve dersom dette er nødvendig for å stille en diagnose.

Behandling

Gjær infeksjoner fra Candida albicans er vanligvis behandles med soppdrepende midler, for eksempel mikonazol (Monistat). En vanlig terapi består av to søknader per dag for sju til ti dager.