Digidexo.com

Elveblest som kommer og går hos barn

Elveblest er renner: på huden som er ekstremt kløende. Når barnet ditt kommer ned med et tilfelle av elveblest, er det viktig å forstå hva som kan ha forårsaket dem, hvordan å behandle dem, og andre symptomer å se opp for.

Allergisk reaksjon

Elveblest er vanligvis forårsaket av en allergisk reaksjon på noe i miljøet som har kommet i kontakt med huden eller blitt inntatt. Når elveblest forekommer, er det svært nyttig å prøve å tenke på noe uvanlig barnet har kommet i kontakt med, for eksempel en ny såpe eller lotion, eller noe uvanlig han eller hun har spist.

Symptomer

Den mest fremtredende symptom på elveblest er anfall av ekstremt intens kløe. Kløen kan være ledsaget av varme også. Røde, hovne renner på huden vil vises, og ofte dekker det meste av kroppen. De renner kan variere i størrelse, og kan dukke opp på ett sted, så visner og vises i en annen spot. Elveblest kan komme og gå i noen dager eller måneder. De kan forsvinne i mange år og da oppstår på nytt uten forvarsel.

Ukjente årsaker

Noen ganger kronisk elveblest er idiopatisk, noe som betyr at årsaken er fortsatt ukjent. Årsaken til elveblest kan være en underliggende immunologisk faktor som ikke kan isoleres. Elveblest kan være veldig mystisk.

Behandling

Mens det er ingen ekte "kur" for elveblest, mange behandlinger er tilgjengelige. Den vanligste behandlingen er anithistamine. Antihistamin motvirker histamin produseres av kroppen som en reaksjon på et allergen. Antihistaminer er svært effektiv i behandling av elveblest. Cool havremel bad og kaldt komprimerer kan hjelpe også. Hvis elveblest er svært alvorlig, kan steroider brukes for en kort tid for å få elveblest under kontroll.

Alvorlige reaksjoner

Hvis barnet ditt har andre symptomer i tillegg til elveblest, som for eksempel kortpustethet, tetthet i halsen, magesmerter, svimmelhet eller tap av bevissthet, søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Vær Sympatisk

Elveblest kan være forferdelig. Kløen kan være så alvorlig at en person føler seg nesten litt gal. Et alvorlig tilfelle av elveblest kan i stor grad påvirke en persons liv. Dersom barnet ditt har elveblest, bør du oppsøke lege med en gang. Det er viktig å starte behandling umiddelbart for å få elveblest under kontroll. Gjør alt du kan for å lindre kløe, hjelp prøve å ta ditt barns sinn av det, og bo nær barnet ditt før han føler seg bedre.