Digidexo.com

Den Fordeler og ulemper ved soling

Den Fordeler og ulemper ved soling


Når sommeren ruller rundt, mange mennesker er klar til å treffe stranden eller sin egen bakgård for å legge ut og få en solbrun. Noen mennesker tror en solbrun gjør dem ser sunnere, mens andre føler at det er et blikk av rikdom og makt. En brunfarge gir en gylden brun eller til og med glød til huden og kommer med både fordeler, slik som vitamin D og behandling av forskjellige medisinske problemer, sammen med flere ulemper, slik som hudkreft og for tidlig aldring.

Vitamin D

Den menneskelige kroppen krever vitamin D naturlig absorbere fosfor (et mineral) og kalsium. Når en person er soling, huden kan lage vitamin D fra sollys. Men noen mennesker vil ikke være i stand til å få noen vitamin D fra solen. Disse gruppene omfatter folk som er overvektige, eldre, har nyre- eller leversykdom, og de som har mørk hud.

Lysterapi

Lysterapi har vist seg å være en effektiv behandling for problemer som for eksempel Seasonal Affective Disorder (SAD), ifølge Cleveland Clinic. I kombinasjon med medisiner, kan bruke tid på dagtid i sollys være hjelpsom. For de som ikke er i stand til å få utendørs i løpet av dagen, for å åpne opp gardiner og forheng få maksimalt med sollys mulig, er også effektive. I tillegg til SAD, ifølge Joseph Heitman, MD, og ​​James B. Duke, professor ved Duke University, UV-lys terapi også kan være en effektiv behandling for ulike hud og spiker soppinfeksjoner.

Skin Cancer

Ifølge Center for Disease Control og Prevention (CDC), er hudkreft nummer én vanligste kreftformen i USA. Mens plateepitel-cellekreft og basalcelle er oftere diagnostisert, er melanom de farligste. Et svært høyt antall melanom tilfellene er forårsaket av for mye UV-lys. UV-lys kommer fra sol lamper, solarium og sola.

Tidlig aldring

CDC sier også at dersom en person får for mye eksponering for sol, kan det føre til deres hud for å endre i tekstur. Kronisk soleksponering kan føre til at huden blir rynkete, tykk og læraktig. Denne endringen i teksturen ikke bare kan føre til hudkreft, men også fører til at huden eldes for tidlig. For å beskytte huden, bruk solkrem og et bredt rand lue å skygge i ansiktet, halsen og brystet området, som er mest utsatt for solforbrenning.