Digidexo.com

Ernæring for barn

Barn må læres hva som utgjør et sunt kosthold og hvorfor de bør spise visse matvarer og unngå andre eller bare spise dem i moderasjon. Og siden de fleste barn ikke kan lage mat selv, er det opp til deg, forelder eller omsorgsperson, for å se at de får de matvarene som er nødvendige for god ernæring.

Grønnsaker

Grønnsaker bør være en stor del av barnas kosthold. Både mørke og lyse farger av grønnsaker er næringsrik og forskjellige av både farger skal serveres, men de mørkere grønnsaker har mer ernæringsmessig verdi at de lettere.

Større mengder av vitaminene A og K er funnet i de mørkere grønnsaker. Aubergine, brokkoli, grønnkål, en type grønn ligner nepe greener eller kålen, men med mye mørkere blader, og spinat er alle eksempler på mørkere grønnsaker.

Frukt

Som tilfellet er med grønnsaker, de mørkere frukt er mer næringsrik. Blåbær, jordbær, bringebær, tyttebær, bjørnebær og kiwi er alle vurdert mørke frukter. De fleste av disse inneholder vitaminene A, B3, B9, C og E.

Frukt er lett å tilberede og servere. Noe av det kan vaskes og spist ut av hånden, mens andre krever bare vask og kutting for å være klar for servering.

Fett og oljer

Brukes i moderate mengder, fett og oljer har en plass i ditt barns kosthold. Omega-3 fettsyrer, som finnes i fisk som laks og tunfisk, har mange helsemessige fordeler.

Vegetabilske oljer som brukes til matlaging og tilberedning av mat er en god kilde til vitamin E, som inneholder antioksidanter. Så, også, er nøtter, hvis barnet ikke har en allergi, selvfølgelig, frø og avokado.

Antioksidanter kan ha evnen til å redusere frie radikaler, samtidig som det bidrar til å opprettholde sunne vev og hjelpe i dannelsen av røde blodceller.

Kjøtt i moderering

Protein er et viktig næringsstoff, spesielt mens barnet er fortsatt økende. Kjøtt er den beste kilden til protein, som hjelper med bein, celle og muskel vekst og reparasjon, samt gi energi.

Visning magert kjøtt som er bakt eller broiled vil gi barnet ditt med mye nødvendig protein. Skulle kulturelle, religiøse, spesifikke kosttilskudd restriksjoner eller andre grunner hindrer deg fra å tjene kjøtt, kan du gi barnet ditt proteinet han trenger ved å servere tørre bønner, egg, erter og andre matvarer høy i protein.

Variety

Gi barnet ditt med en rekke matvarer er viktig, da det vil lære ham å spise det som er plassert foran ham og vil hindre eller redusere problemet med å ha en kresen i matveien.

Foruten å tilby ulike typer grønnsaker og frukt, også vurdere å gi forskjellige teksturer i samme måltid hvis mulig. Barnet ditt vil liker å spise mer, vel vitende om at hver bit er ikke bare kommer til å ha en annen smak, men også en annen følelse og selv lyd.