Digidexo.com

Hvordan å behandle mild depresjon

Hvordan å behandle mild depresjon


Mild depresjon kan føre til følelser og symptomer som negativt påvirker hverdagen, men kan ikke virke alvorlig nok til å rettferdiglegehjelp. Imidlertid kan nøyaktig diagnose og effektiv behandling av mild depresjon unngå en forverring av tilstanden til moderat eller alvorlig. Mild depresjon manifesterer gjennom psykiske, fysiske eller sosiale symptomer. Det er viktig å søke profesjonell hjelp hvis du opplever tegn på depresjon daglig i mer enn to uker, selv om symptomene er milde. Behandling for mild depresjon inkluderer sunne livsstilsendringer og regelmessig mosjon.

Symptomer

Psykologiske symptomer inkluderer følelser av angst, tristhet, håpløshet, skyld og lav selvfølelse. En mildt deprimert person kan føle uforklarlig irritert, mangler motivasjon og kan ha problemer med å ta beslutninger. Fysiske symptomer også variere og inkluderer tretthet, manglende libido, søvnforstyrrelser, endringer i appetitt, vektøkning, vekttap og forstoppelse. Sosiale symptomer kan omfatte unngåelse av mennesker og sosiale aktiviteter tidligere verdsatt og nytes.

Diett

Forbedre apati og lav stemning ved å spise hele korn karbohydrater som sikrer en jevn tilførsel av energi. Også unngå matvarer høy i raffinerte karbohydrater som hvitt brød og godteri. Begrense alkoholinntaket på grunn av sine depressive effekter. Overvåke inntak av koffein, også, som overflødig kan føre til søvnløshet og hjertebank. Tilstrekkelig inntak av omega-3 fettsyrer, fra kilder som fet fisk, og av B-vitaminer, fra matvarer som frukt, grønnsaker, nøtter og frø, kan bidra til å stabilisere humør og energinivå. Vanlige, trygge mengder sol eksponering kan også hjelpe fordi huden syntetiserer vitamin D gjennom eksponering for sollys. En mangel på dette vitaminet har lenker til tilfeller av mild depressiv sykdom, spesielt om vinteren.

Urte rettsmidler

Ifølge studier ved Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin, naturlegemidlet johannesurt kan gi en viss lindring til lider av mild depresjon. Johannesurt inneholder forbindelser som kalles hypericin og hyperforin, som kan ha en anti-beroligende effekt på hjernen ved å påvirke nivåer av nevrotransmittere som serotonin.

Trening

Regelmessig trening kan bidra til å behandle mild depressiv sykdom i tre hovedmåter, ifølge MayoClinic.com. Ved å øke kroppstemperaturen, produserer trening en beroligende effekt. Det hjelper også å redusere produksjonen av immunsystemet kjemikalier, som forverrer følelser av depresjon, og bidrar til å frigjøre endorfiner - hjernen kjemikalier som har et hyggelig og beroligende effekt. Det er også mulig å redusere følelser av rastløshet og søvnløshet som følge av mild depresjon gjennom jevnlige mengder med moderat trening, som bidrar til å forbedre søvnlengde og kvalitet.