Digidexo.com

Indikasjoner og begrunnelsen for hyperbar oksygen

Hyperbarisk oksygen trykksettingen er en medisinsk behandling hvor pasienten er plassert i et lufttett kammer. Kammeret settes under trykk ved høyere enn normalt atmosfæretrykk, og lufttilførselen er ett hundre prosent oksygen. Denne prosedyren øker den generelle sirkulasjonen av blod, som stimulerer veksten av nye blodkar i steder med redusert sirkulasjon, og hjelpemidler i behandling av infeksjoner ved å hjelpe hvite Bloods celler til å bekjempe infeksjoner.

UHMS Indikasjoner

The Undersea og hyperbar Medical Society ble dannet i 1967. UHMS skapte den offisielle definisjonen av hyperbar oksygenbehandling og satt sammen et indikasjoner liste for hyperbar oksygenbehandling. Denne listen inneholder luft / gass embolisms, karbonmonoksid eller cyanid forgiftning, clostridial myositt eller gass koldbrann, akutte traumatiske iskemier som klemskader og kompartmentsyndrom, trykkfallsyke, forbedring av healing i problem sår, anemi eller eksepsjonell blodtap, intrakranielle abscesser, nekrotiserende bløtdelsinfeksjoner, ildfast osteomyelitt, forsinket stråleskader i bløtvev eller benete nekrose, kompromittert hud grafts og flaps, og forbrenninger.

Off-label Indikasjoner

Det er andre medisinske tilstander som kan behandles ved hyperbar oksygenbehandling. Off-label indikasjoner blir ofte kalt eksperimentell Indikasjoner fordi de ikke blir refundert av de fleste helseforsikringer. Off-label indikasjoner omfatter autoimmunitet relaterte lidelser som lupus, scelodrema, Guillain-Barre syndrom, og revmatoid artritt. Andre off-label medisinske forholdene omfatter hjerteinfarkt, diabetes, Crohns sykdom, magesår, nevrologiske lidelser som Parkinsons sykdom, slag, perifer nerveskade, macula degenerasjon av øynene, bein grafts, brudd reparasjon, osteoporose, plutselig døvhet, karsykdommer, post-kirurgiske bløtdelsinfeksjoner, og lukkede hodeskader.

Rasjonale

Prinsippet begrunnelsen bak bruken av hyperbar oksygenbehandling er at det er bruk reduserer oksygen spenninger i vev. Mange mikroorganismer som forårsaker infeksjoner og systemiske sykdommer er intolerante for oksygen, og ved å øke oksygennivået i en smittet persons blod, mikroorganismene dør og infeksjonen er eliminert. Anaerobe infeksjoner eller infeksjoner forårsaket av virus, bakterier og sopp som ikke trenger oksygen for å leve, utvikle fordi kroppen ikke kan bekjempe dem, eller sende nok oksygen til sine hvite blodlegemer til å tillate dem å drepe av mikroben invasjon.

Gass Koldbrann

Gassgangren er forårsaket av Clostridium perfringens, et toksin skape bakterier som er følsomme for oksygen. Giftstoffer de skaper er kjent som exotoxins, og de kan kondensere vev og hemme kroppens forsvarsmekanismer, slik at det ikke kan bekjempe infeksjonen. Gangren kan fremme hurtig og kan ødelegge friske vevet i løpet av timer. Blir plassert i et hyperbarisk kammer øker mengden av oksygen oppløst i blod og stopper eksotoksin produksjon, som så stopper bakterier fra å drepe av noe mer kroppsvev. Å gjøre dette hindrer pasientens infiserte lemmer fra å måtte amputeres i et desperat forsøk på å stoppe koldbrann i å spre seg til resten av kroppen.

Air gassemboli

Trykkfallsyke er forårsaket av en rask reduksjon av press på en menneskekropp, for eksempel når en dyphavet dykker kommer raskt opp til havoverflaten etter dykking ned til havets gulvet. Det økede trykk på grunn av havets dybder bevirker de inerte gasser som naturlig forekommer i menneskekroppen til å bygge opp i kroppsvev. Ved dekompresjon, blir de bebygde gasser eliminert. Når dekompresjon skjer for fort, de inerte gasser som har bygget opp i vev og blod i kroppen ikke kan trygt fjernes, og de danner gassbobler kalt emboli i blodet.

Emboli

Emboli blokkere blodstrømmen i arteriene og venene. De kan føre til at blodplater til å klumpe seg opp og hindre blod fartøy vegger, noe som får den til å lekke væske inn i omkringliggende vev. Dette forårsaker svelling, noe som igjen reduserer blodstrømmen i vev i tillegg. Disse boblene kan føre til smerter i leddene kjent som "the Bends", svimmelhet, ekstrem tretthet, hørselstap, nummenhet, prikking, utslett, lammelse, og svakhet i armer og ben. Når dette skjer, og blodsirkulasjonen har blitt kompromittert i kroppen, kan oksygen ikke bli levert til de berørte områdene av kroppen og vev og organer kan snart begynne å dø. Dette kan føre til irreversible fysiske funksjonshemninger og kan også være dødelig. Det kan skade hjernen, hjertet, lunger, svekke synet, og lamme lemmer.

Hyperbar behandling

Det økte trykket i et hyperbarisk kammer reduserer størrelsen på gassboblene og tvinger gassen til å oppløses igjen i blodet. Høyere nivåer av oksygen i blodet virker som en diffusjons-gradient som gjør at gassen å forlate boblene. Når dette skjer, blir blodstrømmen gjenopprettes. Hevelse av de omkringliggende vev stopper som de igjen begynne å motta oksygen.