Digidexo.com

Forskrift for Eye Tester

Når du søker på en ny jobb, er det viktig å vite hva de jobbkrav er, inkludert noen spesiell visjon utstyr som kan være nødvendig for jobben. Hvis en potensiell arbeidsgiver krever at du bruker en visuell skjerm enhet eller datamaskin som en del av jobben kravet, er det innenfor dine rettigheter til å be om en visjon eksamen, uten kostnad, å sørge for at din visjon vil være beskyttet. Som med enhver transaksjon, er det viktig å vite hvilke rettigheter du har.

Rettighetene til en potensiell ansatt

Dersom en arbeidsgiver er å kreve en visjon eksamen som en del av den potensielle ansettelsesprosessen, er det deres ansvar å gi denne eksamen uten kostnad. Øyet eksamen bør skje på et passende sted, behagelig for begge parter, og på et passende tidspunkt. Ingen del av eksamen bør i så måte være krenkende eller motsette seg enhver del av et perspektiv ansattes rettigheter, religiøs tro eller friheter. Fordi den potensielle arbeidsgiveren betaler for øyet eksamen, de har rett til å spesifisere hvor øyet eksamen vil finne sted.

Hensikten med en Eye Test

Formålet med eventuelle nødvendige synsundersøkelse bør bare være relevant til de oppgaver den jobben du søker på. Hvis jobben krever at du bruker spesielle synsbriller, for eksempel, så øyet eksamen kan være mer omfattende enn en jobb som bare krever stand visjon for det formål å se hva du gjør. Husk også at hvis synet ditt er ikke hva som kreves, hvis det kan korrigeres for å møte behovene til den jobben, så dette er innenfor dine rettigheter også. Et eksempel kan være en jobb som krever ansatte å bruke visse typer dataskjermutstyr. Ifølge helse- og sikkerhetsforskrifter av 1992, er det en bestemmelse for øye tester og briller som skal brukes spesifikt med dataskjermutstyr. Vanligvis har alle som bruker en visuell displayenhet på jobb rett til å be om en visjon eksamen og en kupong for briller å bruke også.

Forhåndseksisterende betingelser

Det er viktig å merke seg at denne lovgivningen gjelder bare for vanlige brukere av visuelle skjermenheter og ikke på noen måte antyde at en person søker om noen jobb har krav på en visjon eksamen og eventuelle resulterende briller som kan være foreskrevet. Den eneste forpliktelsen av en potensiell arbeidsgiver ville gjelde spesielt for de nødvendige briller skal brukes til en jobb som ville kreve en bruker til å konsekvent være i kontakt med en visuell skjerm enhet. Det er mange som ville prøve å dra nytte av denne lovgivningen, og det er svært viktig å huske at den eneste gangen en potensiell arbeidsgiver vil være forpliktet til å betale for en visjon eksamen og / eller apparater ville være dersom arbeidstaker ville være å bruke dem til utføre sine oppgaver på jobben. Hvis det er hver noen spørsmål om dette, ville den menneskelige ressurser avdelingen har alle svarene.