Digidexo.com

Forventet levealder Med Advanced Emfysem

Emfysem er en type av kronisk obstruktiv pulmonal sykdom (COPD), karakterisert ved begrenset luftstrømmen inn og ut av lungene. De luftblærer ved endene av lungene er gradvis ødelagt og oksygen er i stand til å nå blodstrømmen. Pustevansker og sakte kroppen begynner å svekkes på grunn av mangel på luft.

Evaluering av tilstand

Når en lungefunksjonstest blir utført under diagnose, blir målingene er angitt som forsert vitalkapasitet (FVC), som er mengden av luft som tvinges gjennom lungene i et enkelt åndedrag samt forsert ekspiratorisk volum i ett sekund (FEV 1) og peak flow (PF), som er det raskeste du kan tvinge luften ut. Forholdene mellom disse variantene er tatt, og resultatene er gitt i prosent som bidrar til å bestemme fasen av COPD.

Symptomer på Advanced Stage Four Emfysem

Symptomer i de avanserte (tre og fire) stadier av emfysem inkluderer slitsomt raskt, være ute av stand til å fullføre vanlige oppgaver uten slitsomt, å være ute av stand til å puste godt nok til å trene normalt, puste som forverres når du har en kald, lepper eller negler som er blå eller grå, hoste opp grønn eller gul sputum på regelmessig basis, blir kortpustet knytte skoene dine, vekttap og manglende toleranse for aktivitet.

Endringer i Stage Four

Stage fire emfysem, det mest avanserte nivået, er preget av en forverring av symptomene ovenfor. I de fleste tilfeller, pasienter i stadium fire krever oksygen behandling, noe som betyr at de er på kronisk respirasjonssvikt og har lave nivåer av oksygen i blodet.

Forventet levealder i Stage Four

Prognose av emfysem er tradisjonelt laget på basis av FEV1. Hvis FEV1 er mindre enn 35 prosent, er emfysem svært alvorlig, og det er ofte spådd at disse pasientene vil overleve mindre enn fire år. Andre faktorer som predikerer prognosen inkluderer pasientens vekt (mindre dersom lavere vekt), avstanden gikk i seks minutter, og graden av pustebesvær med aktiviteter.

Behandlingen av emfysem

Mens det er ingen kur for emfysem og ingen måte å behandle det i avanserte stadier, kan røykeslutt holde den fra å bli verre. Oksygenbehandling bidrar til å forbedre sjansene for å overleve hvis pasientens oksygennivået er lavt. Lungerehabilitering kan forbedre toleranse for aktivitet og forbedre livskvaliteten for emfysem pasienter.