Digidexo.com

Symptomer på ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en sykdom som er oppført som inflammatorisk tarmsykdom (IBD). Denne sykdommen vil angripe bare i tykktarmen, og vil presentere seg selv i tykktarmen foring i et kontinuerlig mønster. Ulcerøs kolitt ikke hoppe områder. Remisjon er mulig med terapi. Det er estimert at mer enn 1 million pasienter lider av ulcerøs kolitt.

Betraktninger

Beregninger er at ulcerøs kolitt kan å kjøre i familier, men dette er ennå ikke sikkert. Denne sykdommen er fortsatt i læringsfasen. Så langt, vil 20 prosent av pasientene har en eller flere familiemedlemmer med ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom, som er en annen form for IBD. Ulcerøs kolitt kan slå til enhver alder, men er hyppigst diagnostisert på midten av 30-årene. Ulcerøs kolitt er uhelbredelig på dette tidspunktet, men ved å ta vare på seg selv, kan et langt og produktivt liv oppnås. Pasienter bør følge alle lege-foreslått behandlinger.

Vanlige symptomer

Ulcerøs kolitt er diagnostisert som små sår langs slimhinnen i tykktarmen. Magesmerter etterfulgt av en forverring av diaré er den vanligste tegnet. Magesmertene vil vanligvis starter mild og økning i nivået av smerte og frekvens til en sterk trang til å gå på do begynner. På det tidspunktet pasienten kan begynne en normal avføring og vil ende med diaré.

Mild til moderate symptomer

Tap av matlyst, mye luft, vekttap og tretthet er også vanlige symptomer. Utmattelsen vil bli merkbar i daglige rutiner - normale daglige gjøremål vil være vanskeligere å oppnå, og et behov for å legge ned eller ta en lur blir mer av en nødvendighet.

Alvorlige symptomer

Mer alvorlige tilfeller vil vise symptomer på intermitterende blødning fra endetarmen, blodig diaré i løpet av en aktiv blusse opp, leddsmerter, feber, hudlesjoner og leversykdom. Leddsmerter vil føle deg som leddgikt eller senebetennelse. Feber vil vanligvis være lav karakter - en temperatur på 99-100 ° C mesteparten av tiden er vanlig. Hudlesjoner kan være misfarging av deler av hud eller hud-koder, som er små biter av hud som stikker ut fra overflaten av huden. Pasienter kan ha ett eller flere av de nevnte symptomer. Kosthold kan noen ganger føre til en oppblussing av ulcerøs kolitt, men regnes ikke som årsak. Symptomer bør diskuteres med en lege for en riktig diagnose.

Care

Ulcerøs kolitt er diagnostisert av lege med ulike tester, inkludert en koloskopi, sigmoidoskopi, blodprøver eller røntgenbilder av mage-tarmkanalen. Colonoscopies og sigmoidoscopies vil gi et visuelt for legen å fastslå om det er noen tilstede magesår og en biopsi av hud vev er vanlig å teste for andre forhold under diagnoseprosessen. Det finnes ulike behandlinger tilgjengelig for ulcerøs kolitt. Anti-inflammatoriske, kortikosteroider, antibiotika og nyere metoder for immun modifikatorer og biologisk terapi er de vanligste behandlingsformene. Kosthold er også viktig. Hver pasient vil lære etter som tiden går hvilke matvarer vil utløse et angrep og til slutt endre sitt kosthold etter behov. Stress spiller en rolle i antall bluss ups en person kan ha, som bekymring av sykdommen på offentlige steder kan utløse en tur på toalettet. Utenfor stressfaktorer i et individs liv vil også spille en rolle.