Digidexo.com

Daglig stress og gastrointestinale symptomer hos kvinner med irritabel tarm syndrom

Daglig stress og gastrointestinale symptomer hos kvinner med irritabel tarm syndrom


Kvinner i dag har en god del av daglig stress. Dessverre kan dette stress forverre tilstander som irritabel tarm syndrom. IBS er en kronisk gastrointestinal lidelse som påvirker to ganger så mange kvinner som menn i USA hvert år.

Årsaker

Stress og irritabel tarm syndrom er knyttet: stress utløser IBS symptomer og IBS symptomer utløse stress. På grunn av sin tilknytning til nervesystemet, svarer kolon på stress ved spasming; diaré oppstår når fordøyelsessystemet spasmer for mye og for fort.

Viktigheten av Diet

Kosthold spiller en nøkkelrolle i å håndtere symptomer på irritabel tarm syndrom og kontrollere stress. Spise en diett høy i fiber og lite sukker og koffein, siden sukker og koffein kan utløse IBS symptomer og forverre stress.

Viktigheten av Stress Management

Mestring av stress er nøkkelen i å kontrollere symptomer på irritabel tarm syndrom. Meditasjon, kan medisiner eller rådgivning hjelpe deg å håndtere de psykiske årsakene til stress; regelmessige treningsøkter kan også hjelpe.

Betraktninger

Hvis stress er alvorlig, kan du faktisk være lider av en angstlidelse. Konstant angst kombinert med tretthet, søvnproblemer, irritabilitet, hjertebank, eller muskelsmerter kan tyde på at du har generalisert angstlidelse; se en lege for en diagnose.

Advarsel

Stress ikke bare komplisere irritabel tarm-syndrom; det kan også forverre magesår, hypertensjon og føre til alvorlige helsemessige komplikasjoner. Håndtere stress og søke behandling hvis din angst blir alvorlig.