Digidexo.com

Dental behandling av pasienter med nyresykdom

Dental behandling av pasienter med nyresykdom


Behandlende tannlege pasienter med nyresykdom eller nyretransplantasjoner krever spesiell omsorg for å hindre smitte. Dental infeksjoner kan skape alvorlige komplikasjoner hos pasienter som er under behandling for nyresykdom eller har fått nyretransplantasjoner.
Hvis du har nyreproblemer, bør din tannlege og lege utvikle en plan før noen tannarbeid foregår.

Dental betingelser

Nyresykdom, og medisiner som er involvert i behandling av sykdom kan forårsake en rekke dentale problemer som krever behandling. På grunn av en manglende evne til å ta opp kalsium ordentlig, er periodontal bentap vanlig. Med nyresvikt, til den manglende evne til å fjerne urea fra systemet kan forårsake halitose (dårlig ånde) på grunn av ammoniakk-oppbygging, og pasienter vil rapporterer ofte en dårlig smak i munnen. Tap av tenner, tannkjøttsykdom, tørr munn og kjeve smerter kan alle være resultatene av nyresykdom, warranting haster tannbehandling.

Dialysepasienter

Generelt bør enhver nødvendig tannbehandling skje 24 timer etter dialyse for å ha heparin (blodfortynnende) helt ut av systemet, noe som sikrer minimal unormal blødning. Du bør fortelle tannlegen din om alle medisiner du tar, og dele alle blodprøveresultater.

Transplant Kandidater

Pasienter med end-stage nyresykdom som er i ferd med å få en transplantasjon må gjennomgå all tannbehandling før transplantasjon kirurgi. Når pasienten mottar transplantasjon, vil immunsystemet bli alvorlig undertrykt i minst tre måneder, hvis det lykkes, og eventuell tannbehandling mottatt i løpet av denne tiden kan resultere i dødelig infeksjon for pasienten. Derfor er det viktig at alle dental forhold bli behandlet før transplantere å sikre at ingen behandling vil være nødvendig etter transplantasjon.

Medisinering Forholdsregler

Pasienter med nyresykdom ta betydelig lengre tid å filtrere ut medisiner; Derfor må doseringen alltid justeres huske på dette. Antibiotika profylakse kan være nødvendig, og i noen tilfeller vil en dosering av antibiotika bli anbefalt av legen før behandling, og igjen, etter behandling for å forhindre en systemisk infeksjon. Mange pasienter med nyresykdom vil være på antikoagulanter, og leger vil i det minste redusere dosen før nødvendig tannbehandling for å redusere overdreven blødning.

Andre forholdsregler

Som mange pasienter med nyresvikt utvikle andre sykdommer som diabetes, hjertesykdommer og leversykdom, gjennomfører en full pasientens historie og diskutere alle forhold med legen før tannbehandling er avgjørende. Å være fullt informert om enhver medisinsk tilstand og alle medisiner er viktig å gi den sikreste og mest effektive behandlingen for pasienten med nyresykdom.