Digidexo.com

Alternativ til zelnorm

For de mange som endelig funnet lindring av kronisk forstoppelse eller irritabel tarm syndrom med forstoppelse med zelnorm, FDAs frivillig tilbakekalling av produktet var som et slag i ansiktet. Hvis du var en av de folk igjen floundering, kan du ikke vet hva du skal prøve neste. Heldigvis, har du flere alternativer til zelnorm. Snakk med legen din om hvilke som kan fungere for deg.

Historie

I 2002 godkjente FDA zelnorm, den første reseptbelagte medisiner godkjent for å behandle irritabel tarm syndrom med forstoppelse. Fra begynnelsen, men zelnorm var plaget med problemer. I 2004, FDA kreves Novartis, skaperne av zelnorm, for å legge merking til zelnorm pakken for å advare om potensielle alvorlige bivirkninger fra stoffet. I 2007 FDA ba om en frivillig tilbakekalling av zelnorm grunn forskning som indikerte medisinen kan føre til hjerteinfarkt hos noen pasienter.

Medisiner

I kjølvannet av zelnorm avgang, er Amitiza den eneste reseptbelagte stoffet spesielt for behandling av kronisk forstoppelse og irritabel tarm syndrom med forstoppelse. Snakk med legen din om Amitiza kan fungere for deg. Vær oppmerksom på at kvalme er en vanlig bivirkning.

Over-the-counter avføringsmidler kan bidra til tider, men de bør ikke tas regelmessig. Bulk avføringsmidler, for eksempel Metamucil, kan være det tryggeste type. Osmotics, for eksempel MiraLax, er et annet godt alternativ. Avføring myknere, smøremidler, saltvann avføringsmidler eller sentralstimulerende midler er andre alternativer for sporadisk bruk.

Alternative løsninger

Flere urte-eller mineralrettsmidler kan hjelpe med forstoppelse eller kan bidra til å lindre smerter og oppblåsthet som følger kronisk forstoppelse eller irritabel tarm syndrom. Magnesium kosttilskudd, enten magnesium oksid eller magnesium citrate, kan være et nyttig alternativ. Acacia er en urtemedisin som mange har funnet nyttig. Fennikel kan bidra med oppblåsthet, og peppermynte kan lindre magesmerter. Homeopatiske behandlinger som byronia eller svovel kan gi lindring.

Andre alternative løsninger som kan hjelpe er massasje eller akupunktur. Noen forstoppelse lider har funnet lindring gjennom en hypnoterapi program rettet mot å lindre forstoppelse.

Livsstilsendringer

I noen tilfeller kan livsstil eller kosthold endringer være nok til å behandle, eller i det minste styre, forstoppelse. Det kan være lurt å begynne med å legge mat høy i fiber til kosthold. Det kan også være nyttig å holde en matdagbok og legge merke til hvilke matvarer lage din forstoppelse verre eller forbedre den. Drikker masse vann vil alltid hjelpe. Noen mennesker har funnet lindring gjennom en glutenfri eller meieri-fri diett, men du bør diskutere dette med legen din før du eksperimenterer med det for mye.

En vanlig treningsprogram vil trolig bidra til å avlaste kronisk forstoppelse. Du kan finne, også, at stress øker trøbbel, så massasje, kan dypt pust eller andre avspenningsteknikker hjelpe.

Du kan hjelpe deg selv re-trene kroppen ved å prøve å ha avføring på samme tid hver dag, og ved å tillate god tid til det. Å måtte jag vil bare gjøre ting verre.

Betraktninger

Hvis ingen av disse alternativene hjelpe og forstoppelse er alvorlig nok til å kreve umiddelbar behandling, kan du ha et annet alternativ. FDA arbeider med Novartis å gjøre zelnorm tilgjengelig på et begrenset, beredskap basis for de som er i en lav-risikokategori og ikke får lindring fra en hvilken som helst annen terapi. Snakk med legen din om du faller inn i denne gruppen, og hvordan du går frem hvis du gjør.