Digidexo.com

Nyresyke behandling med Rituximab

Rituximab, selges under merkenavnet rituxan, er et stoff som opprinnelig formulert for behandling av non-Hodgkins lymfom. Det er faktisk ikke godkjent for behandling av nyresykdom, men enkelte studier tyder på det kan være nyttig mot denne lidelsen. Rituximab har noen bivirkninger, og pasientene bør alltid forskning noe narkotika før du tar den.

Funksjon

Rituximab er et monoklonalt antistoff som ble introdusert på slutten av 1990-tallet til å behandle non-Hodgkins lymfom. Ifølge Nature Clinical Practice Nefrologi, det fungerer mot CD20 molekylet funnet på pre-B og modne B-celler, men ikke på plasmaceller. Rituximab har også blitt funnet å være effektiv mot autoimmune sykdommer, muligens ved å hemme aktiveringen av immun T-celler. Pasienter med autoimmune nyreskader kan få noen lettelse fra dette stoffet.

Fordeler

Ifølge MedPage dag har Rituximab blitt vist å reversere nyre-skade fra membranøs nefropati, en nyreforstyrrelse som involverer inflammasjon inne i organet. Membranøs nefropati er en av de mest vanlige nyresykdommer forårsaket av immunsystemet, og involverer hyperaktivitet av B-celler, produsentene av immunoglobins eller antistoffer.

Expert Insight

The American Journal of Hematology bemerker at Rituximab ikke elimineres ved hemodialyse, oftere kalt bare dialyse. I en sak som involverer en 54-år gammel mann med nyresvikt i dialyse, nivåene av Rituximab i blodet økes gradvis etter hver behandling. De resulterende nivåer av B-celle-funksjonen ble til slutt sammenlignes med nivåer av personer som hadde normal nyrefunksjon.

Betraktninger

Rituximab er bare effektiv i folk som har nyresykdom forårsaket av immunforsvaret. Nyreproblemer forårsaket av andre kilder er lite sannsynlig å bli påvirket av dette stoffet. Noen mennesker får færre fordeler fra Rituximab. Ifølge Nature Clinical Practice Nefrologi, B-celle uttømming var mindre sannsynlig hos afro-amerikanske pasienter.

Advarsel

Ifølge produsenten, Genentech, Rituximab kan ha noen betydelige bivirkninger. Alvorlige infusjonsreaksjoner kan oppstå innen 24 timer etter mottak av stoffet. Disse kan omfatte elveblest; utslett; hevelse i lepper, tunge, ansikt eller hals; og pusteproblemer. Noen mennesker også lider av tumorlysesyndrom. Forårsaket av den raske nedbrytning av kreftceller, kan det resultere i nyresvikt og unormal hjerterytme.