Digidexo.com

Hvordan Foreldre kan få sine barn til å spise sunt

Hvordan Foreldre kan få sine barn til å spise sunt


Snike frukt og grønnsaker i måltidene sine, og sette et godt eksempel ved å spise sunt selv. En godt balansert kosthold fremmer en sunn kroppsvekt og selvbilde; energi; evnen til å fokusere; og reduserer sannsynligheten for kroniske livsstilssykdommer. Iverksette tiltak for å legge grunnlaget tidlig i livet og sette et sunt mønster for dine barn.

Hvordan Foreldre kan få sine barn til å spise sunt

•  Lær barna sunne matvaner fra en ung alder, slik at de har god helse gjennom hele livet. Det er lettere å lære barn å spise sunt enn det er å bryte dem av usunne matvaner. Gi dem en god start.

Ha familiens måltider på en jevnlig basis. Ved å prioritere familiens måltider, barna ser frem til å ha frokost eller middag. Det er beroligende og de kan lære av eksempelet du angir. Spis sunn mat som frukt og grønnsaker og barnet ditt vil mest sannsynlig gjøre det også.

Involver barna i måltid planlegging og kokeprosessen slik at de er mer sannsynlig å spise maten de bidrar til å forberede seg. La dem sette på bordet. Gjør handleliste ved hjelp av dine barn. Oppmuntre dem til å inkludere deres favoritt grønnsaker og frukt, og ta dem til dagligvarebutikk med deg.

Unngå å oppbevare usunn snacks i huset. Aksje opp på sunn snacks som epleskiver, fullkorn kjeks, lys popcorn og gulrot pinner. Hold litt snacks i bilen og på lett å nå hyllene i huset slik at sunne alternativer er alltid innen rekkevidde.

Gjør frukt smoothies for dine barn, og legge frukt til deres frokostblanding. Barn kan ikke alltid ønsker å spise frisk frukt, men du kan snike dem inn i sitt kosthold ved å lage smoothies og ved å legge dem til deres frokostblanding.

Vær kreativ med grønnsaker. Makulere og bland dem inn i supper, sauser og stuinger. Bake elementer med grønnsaker i dem som gulrot muffins og zucchini brød. Serverer en rekke grønnsaker med dip som barna liker å dyppe maten deres. Gjøre å spise grønnsaker en morsom opplevelse.