Digidexo.com

Slik behandler Irritabel tarm syndrom (IBS)

Slik behandler Irritabel tarm syndrom (IBS)


Irritabel tarm-syndrom (IBS) eller "spastisk colon" er et vanlig i fordøyelseskanalen tilstand som vanligvis oppstår i individer som reagerer unormalt til visse matvarer eller kjemiske stoffer. Det kan også være på grunn av stress. Symptomer på IBS kan være oppblåsthet, gass, magekramper, forstoppelse eller diaré.
Denne artikkelen vil gi deg noen tips og råd for å hjelpe administrere IBS.

Slik behandler Irritabel tarm syndrom (IBS)

•  Hvis symptomene vedvarer bør du ta kontakt med din lege for en vurdering. En avføringsprøve vil bli bedt om å teste blod eller bakterier, så vel som en X-ray and sigmoidoskopi.

Noen måter å lindre symptomene på IBS er å endre livsstil og kosthold. Unngå røyking og alkohol, samt koffeinholdige drikker. Siden disse er sentralstimulerende midler de kan forstyrre bevegeligheten og funksjoner av fordøyelseskanalen.

Drikk rikelig med vann. Det anbefales å drikke ca 6 til 8 glass om dagen. Dette vil bidra til å redusere risikoen for forstoppelse. Bruk en krakk mykner hvis forstoppelse blir et problem, og sørg for å konsultere legen din før du starter noen nye over-the-counter medisiner.

Å spise et sunt kosthold fylt med frukt og grønnsaker vil sikre et sunt fordøyelsessystem. Øk fiber inntaket hvis du har vedvarende forstoppelse.

Hold en dagbok eller logg over hvilke typer mat du spiser og oppmerksom på eventuelle reaksjoner eller bivirkninger. Dette vil hjelpe deg til å administrere og kontrollere din IBS. Ulike mennesker er berørt av eller allergisk mot ulike matvarer eller triggere, så holder en logg vil hjelpe deg å identifisere de elementene som du trenger for å redusere eller unngå i kostholdet ditt.

redusere stress er viktig for å lindre symptomene på IBS. Prøv å identifisere stressfaktorer i livet ditt og lære nye mestringsstrategier for å håndtere stress. Meditasjon eller yoga kan være svært nyttige avstressing teknikker.

Regelmessig mosjon er også en fin måte å gjenoppleve stress og symptomer på IBS.

Visse medisiner kan bidra til å regulere bevegelighet og funksjon av fordøyelseskanalen og bidra til å lindre symptomene på IBS. Legen din vil foreskrive medisiner for deg hvis han eller hun mener det er nødvendig.

Hint

  • Kvalitet søvn og hvile er tilrådelig å bidra til å redusere denne tilstanden.
  • Plasser en varmeflaske pakket inn i bomull ark på magen i 10-minutters intervaller for å hjelpe gjenoppleve smerte fra oppblåsthet eller kramper.
  • Unngå å spise krydret, varm eller fet, fet mat.
  • Denne artikkelen er ikke en erstatning for å søke medisinsk hjelp fra din egen lege.
  • ALDRI ta medisiner eller avføringsmidler med mindre legen har foreskrevet det for deg.