Digidexo.com

Dipyridamole & Cardiolite Protocol

Dipyridamole & Cardiolite Protocol


En lege kan ha foreskrevet en farmakologisk stresstest på grunn av en redusert kapasitet for trening og behovet for å ta et bilde av blodgjennomstrømningen i ditt hjerte. Mens en øvelse stress test krever at pasienten å øke hjerterytmen ved hjelp av en tredemølle, den dipyridamol og cardiolite protokollen kunstig øker hjertefrekvensen. Den radioaktive nucleotide i cardiolite at teknikere bruke kjernefysisk tenkelig å visualisere blodstrømmen i hjertet ditt.

Komponenter

Dipyridamole er en vasodilator som hemmer reopptak av adenosin, øker blodstrømmen i hjertet. Denne medisinen øker hjertefrekvensen og dermed blodstrømmen til hjertet. I kombinasjon med radionukleotid cardiolite, er det mulig å øke en pasients hjertefrekvens og bilde den funksjonelle kapasitet av hjerteventiler med nukleær-imaging. Cardiolite er minimal radioaktivt og har en halveringstid på seks timer.

Hvem bør og må ikke prøves

Pasienter med begrenset fysisk kapasitet på grunn av skade, leddgikt, ortopediske problemer eller hjerte-og karsykdommer er kandidater for farmakologisk stresstesting. Pasienter som har en ventrikulær pacemaker bør testes med dipyridamol og cardiolite, siden tradisjonelle øvelsen stresstester produsere falske positive perfusjon defekter i interventricular septum, eller utseendet på en lekkasje mellom ventrikkelkamrene. Siden øvelsen stresstester som mål å øke hjertefrekvensen, bør noen pasienter som tar betablokkere eller andre legemidler for å regulere hjerterytmen testes ved pharmocological middel for å oppnå nøyaktige resultater.

Kontra

Ikke ta noen methylzanthines, som koffein eller aminophylline, minst 24 timer før din avtale. Disse stoffene konkurrere for adenosinreseptorer, redusere eller blokkere virkningene av dipyridamol. Pasienter som opplever bronkospasme, blir behandlet for bronchospasms eller lider av andre pustevansker som astma eller KOLS bør ikke gjennomgå dipyridamol og cardiolite protokollen. Pasienter med systolisk blodtrykk lavere enn 90 mmHg bør ikke bruke dipyridamol fordi det kan ytterligere redusere blodtrykket. Kvinner som er gravide eller prøver å bli gravide, må bare gjennomgå cardiolite testing hvis det er absolutt nødvendig. Cardiolite er en kategori C stoff uten dyr eller menneskelige forsøk å indikere på kort eller lang sikt effekter av stråling på fosteret. Cardiolite stråling fokuserer sterkest i vevet av eggstokkene, og dens midlertidige eller langsiktige effekter på fertilitet er ukjent.

Test

Fast i fire til seks timer før testen. Du vil motta en intravenøs injeksjon av cardiolite og få beskjed om å komme tilbake 90 minutter senere for radio-. Det første settet med bilder gir teknikere med hvile eller baseline bilde av blodgjennomstrømningen i ditt hjerte. Deretter vil du være knyttet til et elektrokardiogram (EKG) for å overvåke hjerterytmen din før og under den farmakologiske stresstest. Gjennom testing teknikeren vil også overvåke hjertefrekvensen. En phlebotomist vil sette inn en IV for administrasjon av dipyridamol. Den dipyridamol må administreres langsomt over omtrent fire minutter. Bivirkninger etter injeksjon omfatter svimmelhet, nedsatt blodtrykk og brystsmerter. Etter innledende overvåking for å sikre at du ikke har noen uønskede bivirkninger, vil teknikeren administrere en annen injeksjon av cardiolite. Retur i én time for en endelig avbildning.