Digidexo.com

Informasjon om B12 skudd

B12 er en viktig vannløselig B-vitamin. Det er avgjørende for nervesystemet, og for å bygge røde blodceller. Det er ikke funnet i plantebasert mat, så det kan være viktig for de på strenge veganer eller vegetarianer dietter for å supplere. Hukommelsestap, tretthet og svakhet er tidligere tegn på mangel. Flere alvorlige helsemessige forhold kan utvikle seg uten riktig nivå av vitamin B12.

Hensynet

B12 skudd kan være det beste valget når kosten tillegg eller kosttilskudd ikke fordøye godt.

Løsning

En lege vil vurdere behovet for B12-injeksjoner basert på en klinisk vurdering av pasienten og kan omfatte diagnostisk laboratoriearbeid for å bestemme et nivå av mangel.

Administrasjon

B12 skudd er vanligvis foreskrevet og administreres av en lege i løpet av flere dager, etter som, kanskje en månedlig skudd gis.

Benefit

Effektene av B12 skudd er vanligvis umiddelbare, noe som resulterer i høyere energinivå og bedre humør og mental funksjon.

Bivirkninger

Bivirkninger er vanligvis milde og kan inkludere svie eller kløe på injeksjonsstedet og mild diaré. Mer alvorlige som for eksempel problemer med å puste, tetthet i brystet eller andre tvilsomme effekter bør vurderes av en helsepersonell.

Toksisitet

Fordi overflødig B-vitaminer skilles ut gjennom urinmengde, har ingen kjent toksisitet for B12 er rapportert.