Digidexo.com

Hodebunnen forhold som forårsaker Håravfall

Hårtap, eller alopecia, kan være en forstyrrende og uønsket hendelse. En sykelig hodebunnen er en måte der noen kan lide av alopecia. Skalp sykdom kan påvirke håravfall på ulike måter --- hår kan falle ut i patcher eller klumper, og noen ganger bare flekker kan dannes på hodebunnen. I andre situasjoner, kan offeret bli stående uten hår i det hele tatt. Med tiden kan imidlertid håret vende tilbake til sin normale vekstmønster.

Hva er Håravfall?

Alopecia, eller hårtap, kan dukke opp i mange forskjellige former. Alopecia areata er hårtap i visse patcher. Alopecia totalis er komplett håravfall på hodet. Alopecia universalis er hårtap over hele kroppen, inkludert øyenbrynene. Androgen alopeci er genetisk basert alopecia. Traction alopecia er håret tapt gjennom trekkraft eller spenning. Dette skjer vanligvis med hestehale, fletter eller andre frisyrer som setter stress på hårsekkene.

Sykdommer i hodebunnen

Ifølge HairLossLibrary.com, er en form for alopecia areata tinea captitis eller ringorm i hodebunnen. Dette er en hudsykdom som bare infiserer barn. Det kan føre til bare flekker, betent og pus-fylt områder på hodet. Barn med dårlig hygiene og mindre hodebunnen og hudskader er mest sannsynlig å bli smittet. Det er også svært smittsom, og det kan lett spre seg til andre barn.

Telogen effluvium er også en form for alopecia areata. Det kan påvirke veldig små barn som eksisterende hår erstattes med nytt hår. Telogen effluvium kan påvirke voksne også. De som er veldig syke eller utsatt for en mye stress er utsatt for det. Hvis du legger merke til store klumper av hår kommer ut i dusjen og kjemoterapi er ikke en faktor, så telogen effluvium kan være å klandre. Hvis rødhet og inflammasjon er synlig, men deretter en annen hodebunnen problemet kan være problemet.

Behandling

Ifølge HairLossLibrary.com, er det ingen kur for tinea captitis eller telogen effluvium. Men de er utbedret med passering av tid. Tinea captitis forsvinner ofte rundt puberteten. Siden dette er en versjon av alopecia areata, vil barnet påvirkes av det fullt regrow håret innen et år av sykdommen forsvinning. Telogen effluvium forsvinner i løpet av tre til seks måneder. Grunnen for en slik kort behandlingstid er at i denne tilstand, er det mer hår i en hvilefase (også kjent som telogen fase) enn i en voksende eller shedding fase. Når sykdommen er over eller stress har forsvunnet, fortsetter håret naturlig gjennom de neste to faser, som er shedding og ny vekst.

Effekter

Barn spesielt kan finne seg selv gjenstand for nådeløs erting på grunn av hårtap. Andre barn kan holde seg borte fra dem for frykt for å fange det som forårsaket hårtap i første omgang. Voksne kan ikke lide samme formene for utfrysing, men kan ha å forholde seg til stirrer og hvisker. Og siden håret er ofte en del av kvinnelig identitet, kan kvinner spesielt synes det er vanskelig å forholde seg til.

Løsninger

I mellomtiden, det finnes måter å skjule ens hårtap. Parykker kan kjøpes for barn eller voksne. Siden hodebunnen er nakne, må man sørge for å unngå solbrenthet, så luer og skjerf er en utmerket metode for beskyttelse. Delvise hairpieces kan også brukes til å skjule bare flekker i hodebunnen.