Digidexo.com

Hvordan finne ut om du har et hjerteinfarkt

Hvordan finne ut om du har et hjerteinfarkt


Den plutselige død veteran nyheter journalist Tim Russert fra et hjerteinfarkt i en alder av 58 har gjort mange folk lurer på om de er i faresonen. Alle, uansett hva din grunnleggende helsetilstand er, kan utvikle en plutselig svakhet i hjertemuskelen som kan føre til hjerteinfarkt. Denne artikkelen vil fokusere på tegn og symptomer på hjerteinfarkt, og hva du bør gjøre umiddelbart for å redde livet ditt eller noen andres!

Hvordan finne ut om du har et hjerteinfarkt

For å finne ut hvor du kan falle på risikofaktor spekteret er det viktig å ha en komplett checkup med en sykepleier utøver eller lege. Sammen med den grunnleggende EKG bør du også lese "hva du trenger" ovenfor, spesielt kolesterolnivået ditt. Du og legen din, sammen, kan utvikle en rettferdig dom på din risiko og hva du skal gjøre om noen faktorer som kan trenge oppmerksomhet. Det er imidlertid viktig å huske selv personer i såkalte "perfekt helse" kan ha et hjerteinfarkt.

Tegn på et hjerteinfarkt blir ofte oversett eller tilskrives noe annet slik som stress eller dårlig. Men det er bedre å føle seg tåpelig ved å gå til ER hvis du har noen tegn / symptomer, så å ende opp på gulvet.

Kjenn de klassiske tegn og symptomer på hjerteinfarkt:

Brystsmerter (noen ganger "knusing", men ikke alltid) hvor som helst fra din midje på opp

Jabbing smerter som stråler nedover venstre arm (igjen, ikke alltid!)
Oppblåsthet, ubehagelig og som du har en svært alvorlig tilfelle av dårlig fordøyelse (selv om du ikke har spist nylig)
Kvalme, oppkast, svetting og en kald, klam følelse

Mange hjertespesialister anbefaler at alle over 40 år alltid har tilgang til 81 mg aspirin nærheten (hvis ikke allergisk). Hvis du tror du har et hjerteinfarkt tygge asprin ASAP annonsen du ringe 911.

Ikke nøl med å ringe 911 eller har noen kjøre deg til nærmeste akuttmottaket. Akutt hjerteinfarkt behandling har dramatisk forbedret, og jo tidligere du får behandling, jo mer sannsynlig sjansene for overlevelse og begrenset skade.

Hint

  • Hvis du føler at din helse kan være i fare, ikke nøl med å handle umiddelbart - det kan være noen ny sjanse.
  • Som en mer pedagogisk og forebyggende metode, gå over dine risikofaktorer med helsepersonell på en jevnlig basis.
  • Forebygging er fortsatt den beste medisin - se på risikofaktorer og se hva du kan endre eller modifisere.
  • Denne artikkelen inneholder informasjon for pedagogiske formål. Diagnostisering og behandling av enhver medisinsk tilstand kan bare gjøres av en kyndig helsepersonell.