Digidexo.com

Vitamin D Metabolsk syndrom informasjon

Metabolsk syndrom er angitt med lave nivåer av "gode" kolesterolet (HDL) sammen med høye triglyserider, høyt blodsukker og høyt blodtrykk. Det rammer nesten 25 prosent av voksne og er på vei oppover. Det medisinske miljøet er å se på sammenhengen mellom syndromet og vitamin D-mangel i et forsøk på å hindre eller redusere negative helsemessige problemer.

Slik fungerer det

Metabolsk syndrom, også noen ganger forbundet med at uønskede reservehjul rundt livet, øker potensialet for vaskulær sykdom, hjertesykdom, slag og kreft. Kardiologen Dr. William Davis observerer i sitt hjerte Scan Blog at når kroppens vitamin D-nivåer er gjenopprettet til en sunn rekkevidde, HDL nivåene øker, og triglyserider, blodsukker og blodtrykk er senket.

Cancer Research

I en studie publisert av American Association for Cancer Research, en finsk medisinsk team forsket på effekten av metabolsk syndrom og vitamin D på prostatakreft. De konkluderte med at lave nivåer av vitamin D øke risikofaktorer for prostatakreft som er forbundet med metabolsk syndrom.

Diabetes

Metabolske syndrom er ofte en forløper til diabetes. The American Diabetes Association publisert en studie analysere virkningen av kalsium og vitamin D på metabolsk syndrom hos middelaldrende kvinner. Resultatene indikerte at disse næringsstoffene kan være forbundet med nedre forekomster av syndrom hos kvinner i denne aldersgruppen.

Vitamin D-inntak

Vitamin D-mangel kan skyldes dårlig kosthold, økt krav (på grunn av amming eller uttømming fra medisiner), eller økt utskillelse. Fordi vitamin D er produsert av eksponering for sollys, mangler kan også forekomme hos mennesker som tilbringer mye tid innendørs. Folk med høyere risiko er de med melkeallergi, ammende mødre, folk i kaldt klima og kvinner med polycystisk ovariesyndrom lidelse.

Know Your Body

Selv om forskning på sammenhengen mellom metabolsk syndrom og vitamin D-mangel er pågående, hvis du er i faresonen for syndromet, kan du be legen om å sjekke vitamin D-nivåer gjennom en blodprøve. Hvis de er lave, kan legen forskrive en høy dosering supplement, eller du kan ta en over-the-counter versjon. Overdose av vitamin D er mulig, og kan føre til organskade, så sjekk med legen din før du før du starter noen vitamin plan.