Digidexo.com

Hva Vitaminer er i kål?

Hva Vitaminer er i kål?


Kål er medlem av cruciferous familien av grønnsaker. Selv om den har litt av et dårlig rykte som å ha en ubehagelig lukt hvis overkokte, er kål lastet med vitaminer og næringsstoffer, og kan ha noen kreft-bekjempelse egenskaper. Innlemming kål i kostholdet ditt kan hjelpe deg å møte den anbefalte daglige mengden av to og en halv til tre kopper grønnsaker per dag.

Vitamin C

En kopp rå strimlet kål inneholder 25,6 milligram av vitamin C, som er rundt 30 prosent av det daglige anbefalte verdien av 75 milligram for kvinner og omtrent 28 prosent av de 90 milligram for menn. Vitamin C kan ikke gjøres av kroppen og er derfor en viktig kosttilskudd komponent. Det er nødvendig for vekst og reparasjon av kroppsvev slik som hud, ligamenter, sener og blodårer, samt reparasjon av brusk, ben og tenner. Mangel på vitamin C er assosiert med anemi, hovne ledd, et svekket immunsystem og blødende tannkjøtt.

Vitamin K

Kål er også en god kilde til vitamin K, og inneholder 53,2 mikrogram per kopp, som er mer enn 70 prosent av det daglige anbefalte verdien av 70 mikrogram for kvinner, og nesten 60 prosent av anbefalt inntak av 90 mikrogram for menn. Vitamin K, også kjent som "clotting vitamin," er det næringsstoffet som er ansvarlig for blodets evne til å koagulere. Personer med vitamin K-mangel har ofte en forhøyet følsomhet for blåmerker og andre problemer relatert til blødning.

Vitamin A

En kopp strimlet rødkål inneholder 993 internasjonale enheter av vitamin A, som er mer enn 30 prosent av anbefalt daglig inntak av 3000 internasjonale enheter for menn og de 2333 internasjonale enheter som er anbefalt for kvinner. Vitamin A hjelpemidler i smør de ytre vev lag av hornhinnen, og det er også bidrar til å opprettholde sunne tenner, hud, skjelett vev og slimhinner. Mangel på vitamin A i kosten kan føre til synsproblemer og immunsystemets manglende evne til å bekjempe infeksjoner.

B-vitaminer

En kopp strimlet kål har mange av B-vitaminer. Kål inneholder folat, vitamin B-6, tiamin, riboflavin, pantotensyre, niacin og. B-vitaminer spiller en viktig rolle i kroppens produksjon av energi ved å hjelpe enzymene bryter ned proteiner og karbohydrater i kroppen. B-vitaminer også hjelpe i produksjon og vedlikehold av DNA, og i produksjon av røde blodceller.