Digidexo.com

Kilder til koenzymer

Kilder til koenzymer


Menneskekroppen overlever og trives gjennom handlingene til proteiner som kalles enzymer som katalyserer reaksjoner som er nødvendige for liv å eksistere. De fleste av disse enzymene, men trenger en hjelpende hånd for å få jobben gjort, og det er der koenzymer spiller inn. Våre kropper ikke produserer de fleste av disse kritiske komponenter; heldigvis, vi får nok av de biologiske forløpere til koenzymer i vårt kosthold.

Hva er koenzymer?

De fleste enzymer i kroppen krever assistanse fra en eller flere av kofaktorer, som kan være så enkelt som et metallion. Men mange kofaktorer er organiske molekyler som kalles koenzymer. Den proteinkjeden av enzymet er katalytisk inaktivt uten tilsetning av koenzymer eller metall ion-kofaktorer.

Eksempel Funksjon

Et godt eksempel på koenzym funksjon er handlingen av nikotinamid adenin diphosphate (NAD +) i oksidasjon-reduksjon reaksjoner. Hver gang du drikker alkohol, et enzym i leveren oksiderer etanol i blodet ditt til et aldehyd. Dette enzymet, alkoholdehydrogenase, må et molekyl som kan motta elektroner fra etanol. Den positivt ladet NAD + lett kan akseptere elektroner (og proton som følger dem) for dannelse av NADH. Således nærvær av NAD + kan alkohol-dehydrogenase til å katalysere produksjonen aldehyd.

Koenzym Kilder

De fleste av koenzymer i kroppen blir produsert gjennom omdanning av diettvitaminer. For eksempel er det vitamin niacin den biologiske forløperen til NAD +. Folsyre, et annet kost nødvendighet, omdannes til tetrahydrofolate (THF), som er et koenzym for karbon-overføringsreaksjoner. Kost biotin omdannes til biocytin, som bistår carboxylation reaksjoner. B-vitaminer er de viktigste koenzym forløpere; disse er omdannet til en myriade av koenzymer slik som tiamin-pyrofosfat og flavin koenzymer.

B-vitamin Kilder

De eneste B-vitaminer lagres langsiktige av kroppen er B5 (pantotensyre) og B12 (cyanokobalamin); således, er en daglig tilførsel av B-vitaminer viktig for generell helse og kroppsfunksjoner. Et godt kosthold med kjøtt, fjærkre og fisk vil effektivt forsyne kroppen med nok B-vitaminer, men disse næringsstoffene kan også bli funnet i mindre mengder i belgfrukter og noen grønnsaker. Vegetarianere enten må spise masse bønner eller inkludere et vitamintilskudd i kostholdet.

Folic Acid, niacin og biotin Kilder

Folsyre er lagret i leveren, og kan finnes i appelsinjuice, grønne grønnsaker, egg, kalvekjøtt og hele korn. Niacin, forløperen til nikotinamid koenzymer, er vann-løselig og må fornyes hver dag. Dette vitamin finnes i fjærfe, kjøtt og fisk, men heldigvis for vegetarianere, kan våre organer konvertere tryptofan inn de nødvendige koenzymer. Denne aminosyren finnes i ris, belgfrukter og frø. Biotin er lagret i hjernen, lever og nyrer i meget små mengder og kan bli funnet i lever, eggeplomme og muttere. Vi vanligvis ikke trenger noen kosttilskudd biotin fordi bakterier i tykktarmen vår produsere næringsstoff for oss.